Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania dă ordine țărilor UE: E nevoie să crească rapid livrările de tancuri și transportoare către Ucraina

Die Welt
tancuri germane Panzerhaubitzen 2000

Preşedintele Comitetului pentru apărare din Bundestag, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, le-a cerut țărilor occidentale să livreze Ucrainei mai multe tancuri de luptă și transportoare blindate de trupe. Ea a declarat acest lucru în timpul vizitei sale în Ucraina. Afirmaţiile preşedintelui Comitetului de apărare din Bundestag sunt citate de agenția DPA, scrie Rador.

”Voința de a apăra țara este de neclintit, dar Ucraina are în continuare nevoie de sprijinul nostru pentru a trece peste iarnă. Aceasta se referă, în primul rând, la muniție, precum și la livrarea de transportoare blindate de trupe sau de tancuri de luptă pentru a respinge pozițiile rusești”, a spus Strak-Zimmermann. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat, într-un interviu pentru The New York Times, că el consideră că este periculos să trimită tancuri în Ucraina, deoarece acest lucru ar putea duce la o escaladare și mai mare a conflictului.

Înainte de aceasta, Casa Albă a spus că Statele Unite vor continua să faciliteze aprovizionarea Ucrainei cu tancuri de fabricație sovietică din țările NATO. În același timp, după cum mai titra The New York Times, cu referire la un reprezentant din domeniul apărării din SUA, Washingtonul ia în calcul furnizarea de tancuri Kievului nu doar de fabricaţie URSS, ci și din cele moderne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.