Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest de solidaritate cu musulmanii în Noua Zeelandă - Un mare număr de femei, între care jurnaliste şi prezentatoare de televiziune, au prtat vălul islamic

www.jihadwatch.org
femei islam

Un mare număr de femei din Noua Zeelandă, între care jurnaliste şi prezentatoare de televiziune, şi-au acoperit vineri capul cu un văl, ca parte a unei campanii de solidaritate cu musulmanii, la o săptămână de la atacul terorist asupra a două moschei din Christchurch, transmite agenţia EFE potrivit Agerpres.

"Am ales să port văl azi în studio în semn de solidaritate cu comunitatea musulmană. Săptămâna aceasta, o tânără din Auckland a fost agresată într-un tren pentru că era musulmană şi purta văl. Asta s-a întâmplat după ce 50 de persoane au fost ucise în Christchurch", a scris pe Twitter prezentatoarea NewsHub, Samantha Hayes.

Şefa guvernului neozeelandez, Jacinda Ardern, îmbrăcată în negru şi cu un văl de aceeaşi culoare, a participat la o ceremonie desfăşurată în parcul Hagley, în faţa moscheii Al Noor, care alături de moscheea Linwood, a fost ţinta atacului islamofob în care şi-au pierdut viaţa 50 de oameni iar alţi aproape 50 au fost răniţi.

Multe femei, care au păstrat două minute de tăcere ca un tribut naţional, au purtat hijab ca parte a campaniilor "Văluri în solidaritate" şi "Văluri pentru armonie".

Potrivit imaginilor difuzate pe reţelele sociale, jurnaliste de teren, neozeelandeze şi străine, precum şi prezentatoare ale jurnalelor informative de după-amiază, au apărut în platou sau pe străzile din Christchurch în această ţinută.

Una din imaginile cele mai populare a fost cea a poliţistei neozeelandeze Michelle Evans, care a făcut parte din dispozitivul de securitate de la cimitirul Memorial Park, unde au fost îngropate multe dintre victime. Poliţista a fost surprinsă cu un văl islamic pe cap şi o floare prinsă în vesta sa antiglonţ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.