Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest extrem - Violatorul evadat din Botoșani și-a pus capăt zilelor la o zi după ce a fost prins

cugetliber.ro
inchisoare

Deţinutul condamnat la 15 ani pentru viol care evadase din Penitenciarul din Botoșani și-a pus capăt zilelor, la o zi după ce a fost prins și reîncarcerat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deţinutul care a evadat în urmă cu două zile din Penitenciarul Botoşani, după ce a beneficiat de o permisie de 24 de ore și nu s-a mai întors după expirarea termenului, fiind declarat evadat, a murit la numai o zi după ce a fost prins.

Bărbatul a fost găsit, în noaptea de miercuri spre joi, spânzurat de gratiile celulei de carantină în care fusese încarcerat.

“Personalul aflat în serviciu a descoperit la o cameră de deținere un deținut care a săvârșit un act de suicid prin spânzurare. A fost sesizat Serviciul de Urgență Botoșani prin apel la 112 care s-a prezentat la nivelul unității și în momentul în care au ajuns aici au constatat decesul persoanei. În conformitate cu prevederile legale s-a procedat la sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, a Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a fost informată familia persoanei în cauză. La nivel de unitate de detenție s-a început o anchetă pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoșani, Anna Maria Rotariu.

Dăncilă, în fața celei mai mari provocări de la preluarea mandatului! Cătălin Rădulescu intervine furtunos: Mă voi opune și voi cere public referendum național

Deținutul, în vârstă de 42 de ani, evadat în urmă cu două zile, era condamnat pentru viol la 15 ai de închisoare din care executase 9 și, în luna iulie a anului viitor ar fi putut beneficia de eliberare condiționată.

Luni, bărbatul a primit prima permisie de când este încarcetat, de 24 de ore, pentru a-și vizita familia din localitatea Ripiceni însă, marți, însă după expirarea termenului nu s-a mai întors la unitatea de detenție fiind declarat evadat. Bărbatul a fost prins de reprezentanții Penitenciarului și ai Inspectoratului de Poliție Botoșani în cimitirul din localitatea unde se ascunsese.

Deținutul urma să fie cercetat disciplinar și, pentru fapta sa, nu ar mai fi ptutut beneficia de eliberarea condiționată de anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.