Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest impresionant în SUA: Anul 2018, declarat 'Anul Centenarului României' în statul Nebraska

romania sua

Guvernatorul statului Nebraska, Pete Ricketts, a proclamat anul 2018 ca fiind Anul Centenarului României în statul pe care îl conduce. În acest sens, Pete Ricketts a emis o proclamație prin care salută celebrarea Centenarului Marii Uniri de la 1918 de către România, anunţă Ambasada României în SUA.

"Statele Unite și România împărtășesc o prietenie adâncă și de lungă durată și un parteneriat strategic construit în jurul valorilor democratice, legăturilor istorice și a angajamentului comun pe calea asigurării securității transatlantice și a prosperității reciproce", se arată în textul proclamației.

Vezi și: Medicii distrug un MIT: De ce NU trebuie să renunţăm la pâine nici în curele de slăbire

Documentul menționează legăturile strânse dintre România și statul Nebraska în ceea ce privește comerțul, programele educaționale și antreprenoriatul.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a salutat proclamaţia statului Nebraska, arătând că România este onorată de mesajul guvernatorului Pete Ricketts. Ambasadorul român a transmis guvernatorului statului Nebraska recunoștința țării noastre față de sprijinul acordat de Statele Unite în urmă cu o sută de ani pentru realizarea Marii Uniri de la 1918, accentuând rolul important pe care președintele Woodrow Wilson l-a jucat prin cele paisprezece puncte ale planului său de instaurare a păcii după încheierea Primului Război Mondial.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918.

Vezi și: Top 5 fructe care ajută ficatul şi rinichii

Statul Nebraska este unul dintre statele americane cu industria agricolă cea mai avansată și a cincea cea mai mică rată a șomajului din SUA. A fost admis ca cel de al 37-lea stat în cadrul Statelor Unite în 1867, fiind singurul cu legislativ unicameral și democrație non-partizană, în care sunt votați candidați a căror apartenență politică nu este precizată pe buletinul de vot, o măsură adoptată în 1937 ca mijloc de promovare a eficienței costurilor și a transparenței guvernamentale.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.