Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gestul responsabil al lui Cîţu sau cum s-a văzut ziua de joi de la Cotroceni (Opinie)

florin puscas

Gestul lui Florin Cîțu, de a renunţa la statutul de premier desemnat, a fost unul providențial, care arată maturitatea politică a actualului ministru interimar al Finanţelor. Dacă orice altă persoană s-ar fi grăbit să accepte poziţia de prim-ministru, mai ales cei din PSD, Cîţu a a avut curajul să spună NU - a ales să îl susțînă pe președintele partidului, "generalul armatei" care a gestionat atât de bine această criză.

Cîţu a rămas fidel principiilor sale, de la care nu abdicat nici într-un moment de maximă criză. Aşa cum foarte bine a explicat, nu putea să mai iasă în fața oamenilor și să spună că a fost votat de PSD. Era o rușine mult prea mare. după toată lupta din ultimii ani, prin care a demascat impostura predecesorilor.

PNL a arătat încă o dată că face politică altfel, într-o manieră mult mai responsabilă faţă de cetăţeni, în comparaţie cu restul partidelor. Avem norocul să fim contemporani cu acești mari oameni politici. Și nu, domnilor, Brătienii nu se întorc în mormânt pentru că sunt făcuți de rușine, Brătienii ar ieși din mormânt să-i felicite pe acești oameni care se confruntă cu o criză pe care nimeni nu o putea anticipa.

Și schimbarea se simte în cele mai mici cotloane ale statului român. Nu mai merge cu prostii de genul "sunt intangibil". Nimeni nu e intangibil. Proaspăta conducere a Parchetului General s-a sesizat din oficiu după ce niște minți rătăcite au dat informații către presă. Informațiile nu se dau în acest fel, pentru a manipula decizii şi a genera panică. Se dau când e voie, iar presa nu pare să înţeleagă acest lucru nici într-o perioadă de criză. Însă vom ajunge pas cu pas şi acolo.

_______

Cam așa trebuia să prezinte presă ce s-a întâmplat ieri? Dacă ne-am ghida după declaraţia preşedintelui Iohannis, cel care invoca maturităţi inexplicabile, şi după faptele procurorului general Scutea, cea care a băgat capul în poză şi a generat o şi mai pare panică prin cercetarea penală a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, pentru o scurgere de informaţii de care nu s-a plâns nimeni, răspunsul ar fi afirmativ. Chiar ne-a luat virusul ăsta minţile tuturor? Să ne scuzaţi, dragi guvernanţi, dacă nu reuşim să ne înfrânăm râsul în hohote, deşi amar, la vederea împăratului gol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.