Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Hagi, despre mutarea anului în fotbalul românesc: 'Am suferit destul. De abia aştept să antrenez'

www.sport.ro
Hagi Viitorul

Gheorghe Hagi, instalat în funcţia de antrenor al echipei de fotbal Farul Constanţa după fuziunea cu FC Viitorul, a declarat luni într-o conferinţă de presă că îşi doreşte ca noua formaţie să devină cea mai bună, iar suporterii să fie mândri de performanţele acesteia.

"Mulţumesc tuturor care au contribuit la acest proiect, de a rămâne o singură echipă, un singur brand, o singură iubire. Am crescut la Farul, aceasta este echipa care m-a format şi acest brand trebuie să-l ducem înainte. Următorul meu gând este de a fi responsabil. Până acum era mai simplu, dar de acum înainte reprezentăm un oraş, un judeţ, Dobrogea toată... şi fiecare om, fiecare suporter de aici trebuie să se simtă mândru de această echipă. Suntem obligaţi să practicăm un fotbal foarte bun. O să încercăm să devenim cei mai buni. Trebuie să fim conştienţi că trebuie să facem o echipă mare care să joace un fotbal foarte bun, adică mai întâi să atace şi după aceea să se apere. Mie îmi place să câştig. Sunt sigur că nu va fi simplu, dar împreună putem deveni cei mai buni. Mă oblig să ridic standardul de performanţă la nivelul cel mai mare. Ştiu că împreună putem să o facem. Singur nu ai cum. Cred în grup şi în spiritul de echipă. De aceea cred că împreună putem fi cei mai buni. Revenirea la antrenorat e simplă, pentru că îmi era dor. Am suferit destul. De abia aştept să antrenez", a afirmat el.

"Noi de acum trebuie să ne organizăm foarte bine, mă refer la departamente. Performanţele administrative şi tehnice trebuie să le ridicăm la un nivel foarte mare. Fiecare trebuie să îşi facă meseria pe departamentul pe care-l conduce. Trebuie să producem un buget foarte bun, acesta trebuie să fie de un nivel bun care să reprezinte Constanţa şi Dobrogea. De mâine vom lucra la un buget care să fie unul consistent şi bun, care să ne dea posibilitatea să aducem nişte jucători foarte buni şi să facem o echipă care să performeze. Autorităţile pot să ne ajute, pot crea facilităţi, pot construi un stadion. Pentru că oraşul Constanţa are nevoie de un stadion nou. Şi nu doar Constanţa, ci toate judeţele trebuie să aibă stadioane. Farul Constanţa are o istorie de 100 şi ceva de ani, atât palmaresul Farului, cât şi al clubului Viitorul rămân în picioare. Fiecare a făcut performanţe, dar împreună suntem mai puternici", a adăugat Hagi.

Noul preşedinte al clubului Farul, Gheorghe Popescu, a declarat că nu a fost uşor să-l convingă pe Hagi să preia conducerea tehnică a noii echipe.

"Nu a fost simplu să-l conving pe Gică Hagi să revină pe bancă, dar tocmai această uniune l-a convins în cele din urmă. Este o presiune foarte mare pe noi toţi, pentru că toată lumea se aşteaptă ca odată cu întoarcerea lui Gică pe bancă să revină şi rezultatele. Şi cunoscându-l pe Gică, nu am niciun dubiu că urmează o nouă etapă de performanţă pentru Farul Constanţa", a explicat Popescu.

Ciprian Marica, acţionar al noii entităţi, a afirmat că locul grupării Farul din Liga a II-a va fi vândut. "Locul din Liga a II-a al Farului a fost obţinut prin muncă şi sacrificiu. Noi încercăm ca toate lucrurile bune să le aducem la un loc. Şi cu siguranţă că tot ce e folositor nu se va pierde. Aşadar nu vom pierde, cel puţin nu gratis, acel loc din Liga a II-a", a afirmat Marica.

Gruparea de fotbal din Liga I FC Viitorul şi divizionara secundă Farul au fuzionat, echipa din primul eşalon urmând să se numească Farul Constanţa şi să fie condusă de antrenorul Gheorghe Hagi.

Oficializată luni, fuziunea celor două cluburi s-a realizat sub sloganul "O singură echipă, Un singur brand, O singură iubire, Farul Constanţa".

În noua organigramă, postul de preşedintele al clubului Farul Constanţa este ocupat de Gheorghe Popescu, iar cel de vicepreşedinte de Tiberiu Curt. Clubul Farul are trei acţionari: Gheorghe Hagi, Ciprian Marica şi Zoltan Iasko.

La evenimentul de luni au participat printre alţii, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, primarul Municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, foşti jucători ai clubului Farul şi reprezentanţi ai suporterilor grupării constănţene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.