Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Mărmureanu spune tot despre cutremurul de azi noapte: Ce anunţuri a făcut specialistul

cutremur

Specialistul în cutemure, Gheorghe Mărmureanu face noi precizări despre seismul care a avut loc azi noapte în România. Directorul onorific al Institutului pentru Fizica Pământului spune că este primul cutremur care l-a trezit din somn.

Citeşte şi: Avertismentul specialiştilor care pune pe jar România: 'Ne putem gândi la un seism mai MARE'

„Este prima dată când un cutremur mă trezește din somn la această oră. Mă aflu la Predeal, la un hotel cu vreo zece nivele. S-a simțit foarte puternic. Aceste cutremure de 5 - 5 și ceva intră în normalitate. Constat că prognoza de lungă durată este respectată. Vrancea e Vrancea, e o zonă seismică de mare adâncime și se manifestă astfel”, a spus Gheorghe Mărmureanu pentru Digi 24.

Citeşte şi: Traian Băsescu, lecţii în direct pentru Klaus Iohannis: 'A greşit că nu a argumentat'

Directorul onorific al INFP a precizat că se află la Predeal, la un hotel cu zece etaje și este pentru prima dată când este mai aproape de epicentrul unui cutremur și este trezit din somn de o mișcare seismică. El a spus că se află tot timpul conectat cu Institutul de Fizică a Pământului. „Dacă cutremurul ar fi fost la Sibiu sau Făgăraş, efectele ar fi fost importante”, a spus Mărmureanu. „Cutremurele vrâncene sunt cu efecte mai mici pentru că energia se dispersează pe o suprafaţă mult mai mare”, a explicat el. „Munţii sunt la suprafaţă. Se face un con de influenţă şi suprafaţa se întinde (...) acesta este efectul. Mereu am zis că cutremurele adânci sunt de multe ori cu efecte mai mici ca cele de suprafaţă”, a subliniat Gheorghe Mărmureanu. El a adăugat că dacă era un cutremur de suprafață, un seism de 5,5 este destul de important. „Cutremurul care s-a produs în noaptea de marți spre miercuri - de 5,3 magnitudine și la o adâncime de 97 de km - este un cutremur absolut normal pentru Vrancea“, a conchis Gheorghe Mărmureanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.