Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Nichita e în pragul demiterii

nichita

Liderul PDL Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că democrat-liberalii vor începe strângerea a 45.000 de semnături de la ieşeni, pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului municipiului, Gheorghe Nichita.

”PDL iniţiază procedura de demitere prin referendum a primarului. Timp de zece ani, Nichita şi-a arătat incompetenţa. Amintim doar îndatorarea publică pe un sfert de secol cu 375 de milioane euro, ceea ce conduce la o datorie de 1.339 euro pentru fiecare ieşean până în anul 2031. Au fost falimentate societăţi municipale, precum RATP şi CET, de unde a rezultat prejudicierea bugetului de stat. De asemenea, asfaltările în oraş s-au făcut de mântuială, deşi a fost luat un împrumut extern de 50 de milioane de euro. Nu în ultimul rând, au fost tăiaţi teii de pe bulevardul central al oraşului”, a afirmat Dragomir Tomaşeschi.

El a spus că referendumul poate fi organizat dacă vor fi strânse semnături de la 25 la sută din cetăţenii Iaşiului înscrişi în listele electorale.

”Asta înseamnă că sunt necesare 45.000 de semnături”, a spus Dragomir Tomaşeschi, adăugând că referendumul ar putea fi organizat la începutul anului viitor, când intră în vigoare prevederea cu scăderea pragului de prezenţă la referendum, de la 50 la sută la 30 la sută.

”Vom miza şi pe sprijinul PNL în acest demers”, a spus liderul filialei municipale a PDL Iaşi.

Primarul Gheorghe Nichita nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere privind iniţiativa celor de la PDL Iaşi.

Gheorghe Nichita se află la cel de-al treilea mandat de primar, el fiind ales în această funcţie în anul 2004.

sursa: mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.