Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Nichita, reacţie după ce a intrat în vizorul CSM. Atac la un patron de presă

nichita

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) a solicitat, duminică, Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Inspecţia Judiciară, pentru a se verifica dacă afirmaţiile preşedintelui filialei judeţene PSD Iaşi Gheorghe Nichita au afectat independenţa justiţiei. Primarul suspendat al Iaşului afirmă că afirmaţiile invocate de UNJR sunt invenţii de presă.

Vezi şi: Lider PSD, afirmaţii incendiare: Mi-am rezolvat problemele cu justiţia. Ţara e condusă de Coldea

"Solicitarea vine în contextul în care mai multe site-uri de ştiri au publicat pe data de 22 august 2015 următoarea afirmaţie a domnului Gheorghe Nichita, făcută în cadrul unei şedinte PSD: «Eu mi-am rezolvat problemele cu justiţia, înţelegeţi voi (frecându-şi două degete - n.r.). Această ţară este condusă de generalul Florian Coldea (…). Eu am fost susţinut pe linia serviciilor cât a fost George Maior şeful SRI şi nu mi s-a întâmplat nimic. Dar să ştiţi că nici de acum nu mi se poate întâmpla nimic»", se arată într-un comunicat de presă al UNJR.

Vezi şi: Probleme GRAVE pentru Gheorghe Nichita: Anunțul făcut în urmă cu puțin timp

"În ultimele săptămâni, am luat act cu stupoare de campania de presă mincinoasă desfăşurată la adresa mea de cotidianul local Bună Ziua Iaşi. Articolele aduse în spaţiul public conţin numai neadevăruri, calomnii, atacuri la persoană, fiind totodată îndreptate şi împotriva familiei mele. Mai mult, materialele de presă reprezintă un atentat şi la libertatea mea, cel mai recent articol publicat de Bună Ziua Iaşi fiind o înşiruire de grosolănii, de minciuni, de fapte inventate, fiind calomniat atât eu cât şi procurori, judecători sau şefi de servicii secrete. Nimic din acel articol nu este adevărat, este ficţiune de la un capăt la celălalt", afirmă, în replică, Gheorghe Nichita.

Vezi şi: S-a rupt PSD Iași

Primarul suspendat al Iaşului îl atacă pe patronul publicaţiei Bună Ziua Iaşi, condamnat pentru şantaj, despre care spune că îi sprijină pe adversarii săi din PSD.

"Sunt de notorietate informaţii din spaţiul public că patronul publicaţiei Bună Ziua Iaşi, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj prin presă, sprijină colegi din PSD pentru a accede la conducerea Primăriei Iaşi şi a filialei locale a partidului. Eu nu pot fi şantajat. Aşa cum am mai spus-o, o repet şi acum: în fiecare dintre cele trei mandate pe care le-am câştigat în fruntea Primăriei Iaşi, am simţit presiuni 'din afară'. Campanii de denigrare, de defăimare, atacuri la persoană. Însă, nu le-am cedat niciodată. Nu o voi face nici acum", mai afirmă Nichita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.