Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Nichita stă ca pe jăratic: Decizia de ULTIMĂ ORĂ a magistraților

Gheorghe Nichita

Judecătorii Tribunalului Iaşi au analizat încă o dată dosarul în care fostul primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, în prezent consilier la Consiliul Judeţean Iaşi, este acuzat de fapte de abuz în serviciu. Judecătorii ieşeni au decis să amâne procesul pentru data de 2 mai, după ce la acest termen avocatul lui Liviu Hliboceanu nu s-a prezentat la proces.

În acest dosar, instrumentat de DNA, Gheorghe Nichita este acuzat că şi-ar fi determinat subalternii de la Poliţia Locală să o urmărească pe fosta sa amantă, Adina Samson, operaţiunile desfăşurându-se din bani publici. Pe lista inculpaţilor s-a aflat şi fostul şef al Serviciului de Urbanism de la Poliţia Locală, Ştefan Avîrvarei care a recunoscut faptele şi a fost condamnat deja la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare.

Dragnea, luat în vizor de trei culte: 'Multe semne de întrebare asupra sincerității'

Concret, alături de Liviu Hlibo­ceanu, Ştefan Avîrvarei a fost acuzat de DNA că, la îndemnul lui Nichita, ar fi determinat mai mulţi poliţişti locali să o urmărească pe Adina Samson, prin comiterea infracţiunilor Nichita obţinând pentru sine foloase nepatrimoniale, notează ziaruldeiasi.

„În perioada 30 ianuarie - 16 aprilie 2015, inculpatul Nichita Gheorghe, în aceeaşi calitate, în mod repetat, i-a determinat pe inculpaţii Hliboceanu Liviu Mihai şi Avîrvarei Ştefan, funcţionari publici în cadrul Poliţiei Locale Iaşi, să efectueze verificări în baze de date care conţin informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar ulterior să foloseascã informaţiile astfel obţinute şi să permitã accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru a obţine personal foloase nepatrimoniale necuvenite“, e doar una dintre infracţiunile descrise de DNA în rechizitoriu. Gheorghe Nichita, dar şi fostul şef al Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, nu recunosc faptele de care sunt acuzaţi, ei fiind judecaţi într-un do­sar disjuns.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.