Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Piperea: Furtul atinge cote inimaginabile! Ne bagă iar în stare de urgență, cu armata pe străzi

Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea susține că în perioada pandemiei de coronavirus, corupția a crescut exponențial. El arată că toate datele pregătesc ”al doilea val de coronavirus”, iar România va fi din nou în stare de urgență.

Citește și: Mesajul lui Tudorel Toader pentru Anca Alexandrescu: Dragnea, vacanţa la Neptun şi OUG pe amnistie şi graţiere

”În starea de urgență, poliția, poliția locală, jandarmeria și soldații din armată (în uniforme de luptă și chiar pe tancuri și pe alte blindate de război) erau pe străzi. Agenții constatatori nu mai pridideau cu amenzile (constatate, ulterior, neconstituționale). Cele mai multe - peste 330 de mii - și cele mai mari din lume - 4000 euro/pers fiz, 15 mii euro/pers jur. Organele erau disperate să aducă personal extern - s-a dat liber la angajări pe 6 luni ale pensionarilor, speciali sau nu. Ba chiar au fost cooptați, pentru un umăr de ajutor, și lucrători din serviciile secretoase.
Între timp, traficul de persoane a proliferat - ne-o spune “atentul” ambasador american în România, cu titlu de sorry, guys, still no American visa waiver for you.
Intre timp, a proliferat corupția. Ne-o spun ziarele americane și britanice.
Ce nu spune nimeni, nici măcar în presa main-stream, dar mai scapă, din când în când, cenzurii tot mai evidente și anti-democratice de pe paginile de socializare sau de pe canalele de streaming, este că au atins cote inimaginabile infracțiunile din domeniul silvic, din domeniul colectării și importului de deșeuri și reziduuri industriale, din domeniul poluării și din domeniul evaziunii fiscale.
De exemplu, două bănci pentru locuințe trebuie să achite statului de mai mult de un an cca 230 mil euro; președintele țării trebuie să achite statului cca 330 de mii de euro, chirie încasată de la o bancă pentru un imobil despre care justiția a spus, negru pe alb, că a fost dobândită prin fals; și unele, și altul, așteaptă legi de ștergere a datoriei sau ordonanțe, că de aia sunt bune stările de urgență la casa omului.

În zilele noastre, în starea de alertă, aceeași liotă de organe* se ocupă cu verificarea, odată la două ore, a carantinaților și a izolaților la domiciliu.
Acum, că arestul la domiciliu este “suspendat” de decizia recentă a CCR, organele se ocupă și cu amenințarea în scris și prin vorbe a asimptomaticilor sau a reveniților din străinătate că, dacă nu se auto-denunță ca infectați, imediat ce apar simptomele**, înfundă pușcăria.
Organele se mai ocupă, în plus, cu controalele în crășme, pensiuni și baruri, în vederea amendării și închiderii. Că tot aveau cele 500 de mii de IMM-uri nevoie de motive suplimentare de faliment, iar Statul, de dispariția juridică efectiva a unor milioane de contribuabili.
Între timp, ministrul justiției, ca să dea bine pe lângă ambasadorul american, se dă îngrijorat de creșterea traficului de persoane în România.
Păi, dacă organele se ocupă cu asimptomaticii și cu sancționarea crâșmarilor, la ce te-ai putea aștepta?

Între timp, noi plătim lunar CASS și la timp (sau chiar anticipat, ca în cazul meu) impozitele pe venit și colectăm, cu greu, tva-ul aferent produselor sau serviciilor noastre, deși sistemul sanitar încă este închis în proporție de 90%, pentru a “trata” asimptomatici - caz unic în lume.
A, și să nu uit : autoritățile pandemice cheltuie miliarde de euro cu echipamente medicale, din care se hiper-îmbogățesc corupții amici și sponsori ai puterii actuale, la adăpostul unor legi și alte acte normative anti-constituționale și anti-concurențiale de evitare a licitațiilor și de camuflare a suspecților. Plus cheltuieli de mii de euro pe “pacienți” asimptomatici, carantinați inutil și spitale de carton, în care nu va fi tratat, la propriu, nimeni, niciodată.

Când va veni Curtea de Conturi cu controale tematice, care să dea de urma acestor miliarde de euro furate din munca noastră și sustrase generației viitoare, va fi prea târziu. Oricum, observ că până și timida încercare de a verifica legalitatea și oportunutatea unor rezerve de măști e, pur și simplu, torpilată în presă securistă și, din păcate, și în presa căreia guvernul i-a plătit, din bani publici, publicitate. Statuile pandemice “trebuie” apărate cu orice preț, nu?

Populația controlată prin frică acceptă, ca o masă de figuranți într-o imensă și proastă piesă de pantomimă, tot acest teatru al absurdului, sub cuvânt că e pentru siguranța sa. Și laudă modelul chinezesc, cu tot autoritarismul și ipocrizia sa.

Dar timpul falimentului generalizat e aproape. Cine o să vă mai apere atunci, oameni buni? Cine o să vă mai garanteze siguranța?

*armata nu mai e pe străzi - dar să nu disperăm, că revine pe străzi la reinstaurarea stării de urgență, odată cu mult-trâmbițatul “val doi” sau odată cu virusul chinezesc 2.0 anunțat de arafatul american, Fauci
**care or fi simptomele alea, nimeni nu știe, ca grupul de cenzură strategică nu ni le-a spus niciodată, simplu și ușor de înțeles; dimpotrivă, a creat și sporit mereu confuzia, ocupându-se, din când în când, cu suspendarea/închiderea unor publucații”, scrie Gheorghe Piperea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.