Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Piperea pregătește o mare lovitură: atacă înțelegerea dintre Google și Guvern

Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea anunță că va cere anularea în contencios administrativ a hotărârii de Guvern care aprobă memorandumul cu cei de la Google. Guvernul dorește să fie publicate, gratuit, pe Google, știri pozitive, în limita a 1,2 milioane de dolari.

Citește și: Şeful Cancelariei prim-ministrului are veşti proaste: 'Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă'

”Săptămâna asta voi cere anularea în contencios administrativ a hotârârii de guvern care aprobă memorandumul cu google llc pentru publicarea “gratuită, în limita sumei de 1,2 milioane de dolari”, de știri pozitive aprobate de guvern. 
Memorandumul este anti-concurențial și netransparent, putând ascunde și intenția de filtrare sau chiar de cenzurare a informațiilor de interes public neaprobate în prealabil de guvern. 
Poliția gândirii și fabricarea de știti pozitive ori ghidarea consimțământului fac parte din alte regimuri politice, revolute. 
Democrația este și despre libertatea conștiinței, și despre libertatea concurenței, și despre egalitatea șanselor. Dar, mai ales, este despre transparența politicilor publice și a cheltuirii banilor publici, care se fac din munca noastră, și nu din scoicile de pe plajele private ale mogulilor IT.

De altfel, google llc a început campania de informare cu știri pozitive, aprobate în prealabil de guvern, cu denigrarea fățișă (sau implicită) a unor simboluri naționale, cum ar fi Catedrala Mântuirii Neamului, pe care google maps încă o denumește, pe unele sisteme de operare, catedrala prostirii neamului. O idee veche de peste 100 de ani, care străbatut 5 generații, este ridiculizată printr-o glumiță de doi bani a unui aitist ratat.

De aceea, voi cere în justiție și suspendarea temporară a executării hotărârii de guvern care aprobă memorandumul cu google llc, în baza art.14 din Legea nr.554/2004.

PS Care este interesul în promovarea acestei acțiuni? Unu, sunt cetățean și am interesul, generic, de a desființa acte normative ilegale. Doi, mai scriu și mai public, din când în când, opinii și comentarii juridice, economice sau politice și nu vreau să fiu cenzurat sau interzis de ministerul propagandei și al “adevărului” oficial.

PPS Și acum, start la înjurături la adresa mea, ereticul și nepriceputul la internet.”, scrie Gheorghe Piperea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.