Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghiță și-a schimbat opinia! Nu mai vede 'managementul defectuos' la persoanele speciale care au primit doza, la fel cum spunea de Laurențiu Belușică

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, și-a schimbat părerea despre persoanele care trebuie să se vaccineze. Dacă la începutul anului Valeriu Gheorghiță îl acuza de „management defectuos” pe medicul Laurențiu Belușică, cel care a anunțat că vaccinează orice persoană interesată, acum el spune că acceptă astfel de momente.

„Nu este bine că s-a întâmplat asta. Nu susținem vaccinarea oamenilor care nu se înscriu în situațiile de eligibilitate. Dar rămân doze la fiecare centru. Nu există mereu o potrivire între numărul de doze și numărul de oameni care vin. Atunci trebuie să ai un plafon la mână pentru a asigura vaccinarea.

Fiecare coordonator de centru trebuie să se mobilizeze să cheme oamenii programați a doua zi. Însă nu mereu găsești o persoană care să vină. Așa că preferăm să vaccinăm persoane. Cu certitudine o parte din aceste persoane se înscriu în aceste cazuri”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Laurențiu Belușică, medicul care a anunțat că vaccinează orice persoană interesată, s-a trezit la poarta spitalului din Găești cu destui cetățeni dornici să se imunizeze. Ministerul Sănătății i-a blocat însă planurile, așa că doctorul a fost nevoit să iasă la poarta spitalului și să le transmită că nu-i mai poate vaccina.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Valeriu Gheorghiță, despre medicul care a acceptat și alți oameni să fie vaccinați. „Am luat și noi la cunoștință de situația de la spitalul din Găești și pot să vă spun următoarele lucruri: faptul că au fost vaccinate astăzi persoane care nu aparțin etapei 1 nu este o tragedie. Până la urmă important este ca au fost vaccinate. Faptul că nu s-au respectat procedurile și anume beneficiarii vaccinurilor să fie cei din etapa 1, așa cum prevede strategia, pentru că nu întâmplător această etapizare a fost făcută tocmai pentru a echilibra disponibilitatea reală a vaccinurilor cu persoanele care au cea mai mare nevoie să fie vaccinate în această perioadă, acest aspect urmează să fie verificat. Din acest punct de vedere vorbim local de un management defectuos”, a spus marți președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.