Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghişeu special pentru persoanele nevaccinate care doresc să îşi achite taxele şi impozitele locale la Bistrița

Profit.ro
taxa taxe bani salariu portofel impozit

Locuitorii municipiului Bistriţa care nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 sau nu au trecut prin boală, astfel că nu deţin un certificat verde, vor putea să îşi achite taxele şi impozitele locale pentru anul în curs la un ghişeu deschis special pentru ei, fără a fi nevoiţi să intre în clădire, a anunţat marţi primarul Ioan Turc, printr-o postare făcută pe pagina sa de socializare.

Măsura a fost instituită după ce luni, în prima zi în care s-au putut plăti taxele şi impozitele aferente anului 2022, mai multor persoane li s-a refuzat accesul în clădirea Direcţiei de Finanţe Municipale pentru că nu au putut prezenta un certificat verde.

"Ţinând cont de numărul mare al persoanelor care vor să-şi plătească taxele şi impozitele locale prin prezenţa fizică la ghişeu, am identificat o soluţie care, temporar, rezolvă problema accesului restricţionat în instituţii publice pentru cei nevaccinaţi pe perioada pandemiei, măsură instituită de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, contribuabilii bistriţeni care nu au certificat verde şi, din diferite motive, nu pot plăti online au de-acum la dispoziţie un ghişeu (tot în clădirea de pe strada Alexandru Odobescu, nr. 17A) unde se pot prelua plăţile fără a mai fi necesară intrarea în sediu", a scris primarul Bistriţei pe Facebook.

Edilul a menţionat că municipalitatea continuă să încurajeze plata online a tuturor contribuţiilor la bugetul local, dar că se va "găsi mereu înţelegere pentru cei care, deocamdată, nu reuşesc să facă acest pas spre simplificarea interacţiunii cu autoritatea publică".

Pentru acest an, taxele şi impozitele locale din Bistriţa au fost majorate cu 2,6%, reprezentând rata inflaţiei, iar valoarea taxei speciale de salubrizare a crescut cu 75% după ce consilierii locali au decis, la finalul anului trecut, să elimine subvenţia plătită de la bugetul local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.