Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghiţă Mureşan strânge bani pentru repatrierea unui fost bachetbalist de națională, care are cancer în stadiu terminal: Nu poate pleca din SUA spre casă

ghita muresan victor ponta

Ghiţă Mureşan a iniţiat o platformă de donaţii, prin care speră să adune cel puţin 10.000 de dolari, pentru a-i oferi fostului său coleg de la naţionala României, Constantin Pălâi, bolnav de cancer. ”Acum trei ani l-am ajutat să ajungă în SUA, iar acum e în fază terminală şi îşi doreşte enorm să-şi mai vadă părinţii o dată, însă are nevoie de mii de dolari pentru întoarcerea acasă”, a declarat "Big" Ghiţă, sâmbătă, pentru News.ro.

Originar din Ploieşti, Constantin Pălâi a jucat şi la echipa naţională a României, iar la nivel de club a obţinut cea mai mare performanţă cu Asesoft Ploieşti, în 2005 – câştigarea FIBA EuroCup Challenge.

În urmă cu trei ani s-a mutat cu familia în SUA, iar Ghiţă Mureşan l-a ajutat cu adaptarea acolo.

”A venit cu familia, i-am ajutat cu ce au avut nevoie, dar acum vorbim de viaţă şi de moarte. Nu a spus de problema lui decât prea târziu. Suferă de cancer la colon, este deja în fază terminală şi îşi doreşte enorm să se întoarcă în România pentru a-şi mai vedea părinţii o dată. Costurile de transport sunt însă foarte mari pentru o persoană cu o afecţiune atât de gravă, aşa că am iniţiat această platformă de donaţii prin care sper să adunăm cel puţin 10.000 de dolari. Dacă vor fi mai mulţi, cu atât mai bine, pentru că familia sigur va avea nevoie”, a declarat Big Ghiţă pentru News.ro.

Ghiţă Mureşan (47 de ani), singurul român care a evoluat în NBA, mai spune că nu a putut rămâne insensibil la situaţia gravă a fostului său coleg de la naţională: ”Cum să nu ajut? Am împărţit atâtea împreună.... Baschetul românesc este o familie şi nu se poate să nu ne ajutăm”.

Mureşan a donat 1.000 de dolari, iar de vineri, când a fost lansată platforma, s-au adunat deja 9.000 de dolari, donaţii fiind făcute de 153 de persoane într-o singură zi.

”O singură călătorie spre casă”, este intitulată platforma, iar adresa la care se pot face donaţiile este www.gofundme.com/one-last-trip-back-home.

Între donatori se numără şi alţi foşti colegi ai lui Constantin Pălâi, între care Cătălin Burlacu, sau foşti şi actuali jucători din naţională – Claudiu Muntean, Gyory Grunwald, Uche Iheadindu, Virgil Stănescu, Vlad Moldoveanu, Beni Pelger etc.

”Cu durere în suflet fac apel la dumneavoastră să-l ajutăm pe fostul meu coleg din echipa naţională de bascet a României, Constantin Pălâi, care suferă de cancer terminal. Constantin se află în Florida, a cheltuit ultimii bani pe doctori şi medicamente şi mai are o singură dorinţă: să revină în România, să-şi revadă părinţii pentru ultima dată şi să moară acasă. Constantin are nevoie de bani pentru a călători, împreună cu soţia care îi administrează perfuziile. Fac apel la dumneavoastră să contribuim la un fond comun de 10.000 de dolari, necesar pentru ca această călătorie să fie organizată în condiţiile necesare pentru starea sa medicală. Este important să-l ajutăm imediat, pentru că doctorii îi mai dau doar două luni de viaţă. Contribuind la acest fond, ajutaţi un om deosebit să-şi trăiască ultimele clipe, alături de cei dragi”, scrie Ghiţă Mureşan în mesajul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.