Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigel Ştirbu: Parlamentul poate găsi soluţia legală ca TVR să intre în insolvență

gigel stirbu

Preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, consideră că Parlamentul poate să rezolve problema financiară a Societăţii Române de Televiziune prin modificarea legislaţiei în domeniu, astfel încât serviciul public de televiziune să poată intra în insolvenţă. 

"În momentul de faţă, personal, cred că cei care pot să rezolve problema se află în această sală: sunt parlamentari. Parlamentul poate să rezolve problema cu celeritate, şi anume să găsim soluţia legală pentru ca serviciul public de televiziune să poată intra în insolvenţă. Cel mai mare pericol pentru televiziunea publică sunt executările silite, din cauza faptului că aceste executări silite nu pot fi blocate decât de intrarea în insolvenţă a serviciului public de televiziune. Eu unul, personal, nu văd o altă soluţie", a declarat Gigel Ştirbu, la dezbaterea din Parlament privind situaţia financiară a Televiziunii publice. 

El a susţinut că, în perioada următoare, reprezentanţii tuturor forţelor politice din Parlament trebuie să modifice legislaţia în vigoare şi să dea posibilitatea serviciului public de televiziune să beneficieze de intrarea în insolvenţă. 

"Cred că în următoarea perioadă noi toţi, cei de aici - Comisiile reunite pentru cultură din Cameră şi Senat - ar trebui să luăm o decizie politică. Noi, toţi reprezentanţii tuturor forţelor politice din Parlament, să luăm această decizie politică să modificăm legislaţia în vigoare, ca astfel să dăm posibilitatea serviciului public de televiziune să beneficieze de intrarea în insolvenţă. Totodată, nu ne oferă nouă garanţia că peste o lună, două, trei cei 2.500 de angajaţi ai dvs nu vor conduce la o nouă sincopă, după ieşirea din insolvenţă. De aceea vă spun: această instituţie nu va fi fiabilă cu 2.500 de angajaţi. (...) Cred că e nevoie de una dintre cele două soluţii - soluţia grecească - închidem şi redeschidem o nouă instituţie -, şi soluţia BBC - lăsăm la o parte publicitatea, taxa, iar finanţarea acestei instituţii publice să fie făcută de la bugetul de stat, dar în primă fază cred că trebuie să schimbăm legislaţia în domeniu ca dvs să beneficiaţi de intrarea în insolvenţă", a explicat Ştirbu. 

La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut ideea intrării în insolvenţă a Televiziunii publice. 

"Suntem în impas şi acest impas nu poate să fie rezolvat decât cu o soluţie care să permită evitarea intrării în incapacitatea de plată, adică să introduceţi societatea în insolvenţă, se face restructurarea societăţii şi se dau la îndemâna societăţii şi celelalte instrumente de care are nevoie", a arătat Tăriceanu. 

În opinia sa, Guvernul încearcă să paseze responsabilitatea Parlamentului. ''Parlamentul ar fi foarte fericit dacă ar veni Guvernul cu o soluţie'', a spus Tăriceanu. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.