Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gimnastul Arthur Nory a recuperat 33 de medalii care i-au fost furate

medalii

Gimnastul Arthur Nory, medaliat cu bronz în proba de sol a Jocurilor Olimpice din 2016 de la Riode Janeiro, a recuperat 33 de medalii care i-au fost furate săptămâna trecută în urma unui jaf petrecut la locuinţa sa din Sao Paulo, a anunţat Comitetul olimpic brazilian (COB), citat de EFE, potrivit Agerpres.

''Poliţia a recuperat medaliile lui Arthur Nory, după ce hoţii au trimis o scrisoare în care scriau că regretă fapta comisă şi chiar au curăţat medaliile'', se arată în mesajul COB postat pe reţelele de socializare.

Medaliile au fost abandonate într-un tomberon de gunoi la Osasco, oraş din vecinătatea metropolei Sao Paulo, iar poliţiştii au primit un telefon anonim cu informaţii privind locul în care pot fi găsite.

Sondaj INCENDIAR: Șoferii din România, EXASPERAȚI de ideea MODIFICĂRII plăților pentru reparații prin RCA

Nory, 27 ani, a mers marţi seara la o secţie de poliţie pentru a recupera medaliile şi s-a fotografiat cu ele alături de agenţii care le-au găsit: ''Sunt nepreţuite. Au o valoare care nu poate fi cumpărată''.

Vinerea trecută, gimnastul brazilian a semnalat că indivizi înarmaţi au pătruns în casa lui, în care se afla o menajeră de 64 ani şi prin forţă au furat medaliile şi alte lucruri de mică valoare. Printre medaliile furate s-au numărat cele cucerite la Mondiale, Cupe Mondiale şi Jocurile Panamericane, dar nu şi distincţia olimpică, pe care Nory o păstra într-un loc mai asigur.

Medaliile au fost găsite la o zi după ce Organizaţia Sportivă Panamericană (Panam Sports) a anunţat că va înlocui medaliile câştigate de Nory la Jocurile Panamericane de la Lima 2019. Brazilianul cucerise acolo o medalie de aur pe echipe, câte una de argint la individual compus şi bară fixă.

În ciuda succeselor sale sportive, cariera gimnastului nu a fost lipsită de controverse. În 2015, gimnasta braziliană Angelo Assumpaco a dezvăluit că fost victimă a unor abuzuri rasiale din partea unor colegi, inclusiv Arthur Nory, care şi-a cerut scuze şi a fost suspendat pentru 30 de zile

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.