Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gimnastul rus Ivan Kuliak face apel împotriva suspendării pentru că a afișat simbolul „Z"

boringbuzz.com
Ivan Kuliak

Controversatul gimnast rus Ivan Kuliak a făcut apel la decizia Comisiei de Disciplină a Fundației de Etică în Gimnastică (GEF) de a-l suspenda pentru un an, anunță mediafax.

Kuliak a purtat litera "Z", un simbol asociat cu operațiunea militară a Rusiei în Ucraina, în timpul Cupei Mondiale pe aparate a Federației Internaționale de Gimnastică (FIG) de la Doha, în luna martie.

El a purtat litera și în timpul ceremoniei de decernare a medaliilor la paralele, care a fost câștigată de ucraineanul Ilia Kovtun.

FIG a reacționat vehement la momentul respectiv, descriind acțiunea lui Kuliak drept un „comportament șocant", iar sportivii ruși au fost excluși la scurt timp de la evenimentele FIG.

GEF l-a suspendat apoi pe Kuliak, i-a ordonat gimnastului să returneze medalia de bronz și premiul în valoare de 500 franci elvețieni (475 de euro), iar Kuliak a fost obligat, de asemenea, la plata unor costuri de 2.000 franci elvețieni (1.900 de euro).

„Domnul Kuliak nu are voie să participe la niciun eveniment sau concurs sancționat de FIG sau organizat de o federație afiliată membră a FIG timp de un an, de la data acestei decizii", se arată în hotărârea disciplinară.

Decizia juriului s-a bazat pe faptul că Kuliak „a încălcat statutul FIG, codul de disciplină FIG, codul de etică FIG, codul de conduită FIG și regulamentul tehnic FIG atunci când a purtat litera Z pe tricou în timpul competiției și a ceremoniei de premiere".

Cu toate acestea, sportivul a făcut acum apel împotriva deciziei, președintele Federației ruse de gimnastică artistică (FSGR), Vasily Titov, confirmând același lucru pentru agenția oficială de știri de stat din Rusia, TASS.

„Kuliak a depus un apel la Tribunalul de Apel al Fundației de Etică a Gimnasticii împotriva deciziei comisiei de disciplină de a-l descalifica pentru un an", a declarat Titov pentru TASS, citat de insidethegames.biz.

FIG a amenințat, de asemenea, că va descalifica doi antrenori ruși - Valentina Rodionenko și Igor Kalabushkin - pentru acțiunea lui Kuliak 's.

Cu toate acestea, nu a existat nicio acțiune disciplinară din partea GEF împotriva lor, deoarece comisia nu a reușit să găsească nicio încălcare a regulilor FIG din partea acestora.

Kuliak a făcut parte dintr-un grup de sportivi ruși care au participat la un miting „pro-victorie" alături de președintele rus Vladimir Putin în luna martie.

La începutul lunii mai, Angelina Melnikova, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a fost văzută ținând în mână un simbol „Z" la o paradă de Ziua Victoriei, la Voronej.

Printre alți sportivi ruși care au susținut războiul se numără Nikita Nagorny, medaliat olimpic cu aur la gimnastică, și Evgeny Rylov, dublu campion olimpic la înot, care a fost suspendat timp de nouă luni de Federația Internațională de Natație pentru că a participat la mitingul pro-război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.