Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ginerele și fiica lui Gabriel Oprea, replică pentru rectorul Academiei SRI, în scandalul legat de plagiat

Rectorul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, Adrian Ivan, susține că în lucrările fiicei și ginerelui lui Gabriel Oprea există suspiciuni de plagiat și arată că cei doi au fost notificați oficial în privința acestui lucru. Alexandru și Ana Maria Tudor susțin că ei au aflat din presă despre suspiciunile de plagiat și arată că lucrările lor au trecut prin cinci filtre, înainte de a le fi acordat titlul de doctor.

Citește și: Detaliul BOMBĂ din ordonanța de clasare a lui Klaus Iohannis: Lazăr l-a salvat în campania electorală

”Domnul rector susţine în interviu că am fost informaţi oficial în legătură cu aşa-zisa existenţă a unor suspiciuni de plagiat în lucrările noastre şi cu supunerea acestora unor verificări. În realitate, noi nu am fost informaţi, ci am aflat, cu stupoare, din presă, că tezele noastre sunt supuse verificărilor pentru că ar exista astfel de suspiciuni. Important de subliniat este și faptul că informația a apărut prima dată în presă și mai târziu și pe site-ul Academiei.

În al doilea rând, subliniem faptul că în lucrările noastre, noi am îndeplinit toate standardele impuse de Academie, astfel încât tezele au trecut prin nu mai puţin de cinci filtre înainte să ne fie acordat titlul:

Primul filtru este comisia de îndrumare din cadrul şcolii doctorale (alta decât comisia de doctorat), care a verificat toate documentele ce alcătuiesc dosarul de doctorat. Acest prim filtru se aplică după ce tezele au fost supuse verificării cu softul antiplagiat agreat de către ANIMV şi de către Ministerul Educaţiei, în urma căreia a rezultat faptul că lucrările nu sunt plagiate și se încadrează în standardele (procentele) aprobate de Senatul ANIMV.

Al doilea filtru este Senatul ANIMV care stabileşte comisia de doctorat şi faptul că teza îndeplineşte toate condiţiile de legalitate şi de valoare ştiinţifică. Comisia de doctorat, formată din specialişti în domeniul informaţii şi securitate naţională, este cel de-al treilea filtru.

După ce au trecut de aceste trei evaluări, dosarele de doctorat (inclusiv tezele) au fost trimise la CNATDCU şi la Ministerul Educaţiei, pentru filtrul numărul patru şi pentru cel de-al cincilea.

Aşadar, au fost îndeplinite toate condiţiile impuse de către ANIMV, CNATDCU şi Ministerul Educaţiei, filtrele prin care au trecut lucrările fiind practic garanţia din partea acestor instituţii că tezele nu sunt plagiate.

Avem tot respectul faţă de Academia Naţională de Informaţii şi ne mândrim cu faptul că am absolvit şcoala doctorală în cadrul acestei prestigioase instituţii de învăţământ. În acelaşi timp, ne dorim să credem că acest subiect lansat în presă, nu este şi nu se doreşte să fie unul politic. Nu suntem implicaţi în politică şi, ca atare, respingem ideea de a deveni ţinte în jocul politic, ca urmare a promovării în media a unui subiect total lipsit de suport în realitate.”, arată Alexandru și Ana Maria Tudor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.