Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GlaxoSmithKline reia plăţile pentru medicii care îi promovează medicamentele, după o pauză de cinci ani

GlaxoSmithKline va relua plăţile pentru medicii care îi promovează medicamentele, în circumstanţe limitate, după o pauză de cinci ani, transmite Reuters, informează news.ro.

Angajamentul făcut în 2013 de GSK de a opri plăţile către medici a marcat o premieră pentru industria farmaceutică, pe fondul scandalurilor legate de practicile de vânzări. Dar alţi producători de medicamente nu au urmat exemplul GSK, care a fost dezavantajată concurenţial.

Producătorii de medicamente folosesc de mult timp liderii de opinie pentru a promova avantajele produselor lor altor medici, iar decizia de a abandona această strategie a fost pusă sub semnul întrebării de către un număr de analişti.

Noua politică a GSK, de a colabora cu profesionişti din domeniul sănătăţii, va permite efectuarea de plăţi către experţi globali care vorbesc despre ştiinţa care stă la baza unor medicamente noi.

”Aceste schimbări sunt făcute pentru un număr selectat de produse inovatoare, într-un număr limitat de ţări, şi se aplică pentru perioade limitate de timp din ciclul de viaţă al unui produs”, a anunţat producătorul de medicamente.

Pe ansamblu, plăţile totale în cadrul acestor aranjamente vor fi probabil semnificativ mai mici faţă de nivelurile anterioare anului 2013, potrivit unei persoane apropiate companiei.

GSK a interzis plăţile către medici în 2013, pe fondul unei investigaţii majore referitoare la darea de mită în China, care a avut ca rezultat aplicarea unei amenzi record. Măsura a făcut parte din eforturile fostului directorului general Andrew Witty de a îmbunătăţi reputaţia companiei.

La momentul respectiv au existat zvonuri că şi alte companii vor urma exemplul GSK, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

În afară de plăţile pentru speakeri, politica actualizată a GSK mai permite acoperirea rezonabilă a costurilor de călătorie pentru medicii care permită la reuniuni organizate de companie, cu excepţia celor din Statele Unite, şi a costurilor de înregistrare la webinare şi webcasturi.

GSK a adăugat că nu va sponsoriza participarea medicilor la congrese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.