Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google anunță schimbări pentru controlul datelor personale : Motorul de căutare va oferi opțiunea ștergerii automate a istoricului

google

Google va oferi utilizatorilor opțiunea de a șterge automat istoricul căutărilor și al locațiilor după trei luni, informează BBC, potrivit Mediafax.

Motorul de căutare permite deja utilizatorilor să șteargă manual datele pe care Google le stochează atunci când aceștia utilizează serviciile sale, precum YouTube, Maps și Search.

Citește și Mișcare de ULTIMA ORĂ a DNA în dosarul în care sunt vizați Vlad și Mircea Cosma - Procurorii au cerut anularea deciziei de rejudecare

Acum, în încercarea de a oferi utilizatorilor mai mult control asupra datelor personale, platforma le va oferi acestora opțiunea de a selecta ștergerea automată a acestor informații, după trei sau optsprezece luni.
Google s-a confruntat cu controale asupra datelor personale pe care le colectează de la utilizatori. În noiembrie, compania a fost acuzată că a urmărit locațiile unde au mers oamenii, chiar și atunci când aceștia dezactivaseră istoricul. În plus, începutul acestei luni, spre surpriza multor oameni, Google a declarat că recenzorii umani obișnuiesc să asculte înregistrări vocale de la Home Speaker și aplicația Asistent.

Google a declarat că aceste noi instrumente vor fi disponibile în „săptămânile următoare”.

În prezent, istoricul Google și urmărirea locației pot fi „întrerupte” în pagina de setări, pentru fiecare cont. Cu toate acestea, noile instrumente nu vor oferi opțiunea ștergii automate a istoricului de vizionări YouTube sau a comenzilor vocale emise prin Home and Assistant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.