Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Goran Pandev se retrage după Euro-2020 şi nu va mai juca împotriva României

https://unsplash.com/photos/ZBZStqTOXFU
fotbal Euro 2020

Goran Pandev, căpitanul Macedoniei de Nord, în vârstă de 37 de ani, a ales să-şi încheie cariera internaţională după Euro-2020, potrivit news.ro.

Echipa sa fiind deja eliminată din turneul final, el va juca, prin urmare, ultimul său meci la naţională, luni, de la ora 19.00, împotriva Olandei, informează lequipe.fr.

Macedonia de Nord îşi va pierde cel mai bun atacant, precum şi cel mai selecţionat jucător. Înainte de a înfrunta Olanda în ultimul meci din Grupa C, Goran Pandev (120 de selecţii, 38 de goluri) a anunţat că se va retrage din echipa naţională la sfârşitul Euro-2020.

Citește și: Locurile și FELUL în care BANII din firmele Adamescu au fost DAȚI judecătorilor TB

"(n.r. Luni) Va fi ultimul meu meci pentru echipa naţională, deoarece este un moment bun pentru a-mi încheia cariera internaţională", a declarat atacantul echipei Genoa, duminică, într-o conferinţă de presă.

Prin urmare, Goran Pandev se va retrage după o calificare istorică cu naţionala sa pentru faza finală a unui turneu internaţional. Însă căpitanul rămâne încrezător în viitor.

"Această generaţie poate aduce multă bucurie naţiunii în viitor şi cred că este capabilă să se califice şi la Cupa Mondială. Meciul de mâine va fi special şi sper într-o performanţă bună de adio", a spus el.

La aproape 38 de ani, pe care îi va împlini la 27 iulie, atacantul a precizat, de asemenea, că ar trebui să se retragă definitiv din cariera de jucător: "Probabil că voi termina în curând şi cariera mea de club, dar pentru echipa naţională este cu siguranţă sfârşitul, pentru că a juca pe două fronturi la 38 de ani este prea mult."

Macedonia de Nord face parte din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, alături de România. Tricolorii au câştigat, cu 3-2, partida tur cu Macedonia de Nord, disputată, la 25 martie, la Bucureşti. Returul va fi la 8 septembrie, la Skopje.

După trei etape, într-o suprinzătoare ierarhie a grupei, Armenia conduce în clasament, cu 9 puncte, urmată de Macedonia de Nord, 6 puncte, Germania, 6 puncte, România, 3 puncte, Islanda, 3 puncte şi Liechtenstein, niciun punct.

Macedonia de Nord a produs şocul preliminariilor mondiale, învingând, la 31 martie, la Duisburg, Germania, cu 2-1, meci în care Pandev a deschis scorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.