Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu ii taie elanul lui Ciolos: Modificarea Constitutiei - doar cu un nou legilativ

Gorghiu

Programul de guvernare al Cabinetului Ciolos prevede modificarea Constitutieia pentru a face ca mandatele parlamentarilor, primarilor, consilierilor locali si judeteni sa fie de 5 ani, egale cu al presedintelui si al europarlamentarilor. Co-presedintele PNL Alina Gorghiu crede ca ideea comasarii alegerilor este una buna, sustinuta de mai toti liderii politici, insa o modificare a Constitutiei crede ca este posibila abia dupa alegerea unui nou legislativ.

"Comasarea alegerilor este o idee care ne preocupa nu doar pe noi, am vazut cam toti liderii de partide politice parlamentare preocupati de acest lucru, pentru ca altfel o sa vedeti alegeri in fiecare an, sau din doi in doi ani.

Modificarea Constitutiei nu se poate face decat cu un nou legislativ. Este unul din obiectivele pe care un Parlament nou, legitim si le poate fixa. O constitutie presupune girul unei majoritati si eu as spera ca putem agrea in unanimitate anumite modificari institutionale de amploare", a spus Gorghiu.

Pe de alta parte ea sustine revizuirea legii electorale pentru alegerea primarilor si presedintilor de Consiliu Judetean in doua tururi de scrutin.

"Chiar ieri discutam (...) despre alegerile in doua tururi de scrutin. Inteleg ca domnia sa s-a gandit la aceasta varianta. Nu stiu care va fi decizia, dar vom insista pe doua lucruri care pot influenta in bine procesul electoral din Romania. O data ordonanta 55 - pentru ca trebuie ca efectele acelei catastrofe de ordonanta facuta special de PSD sa fie anulate, trebuie ca alesii locali care au migrat sa isi piarda mandatul. A doua este tema alegerilor in doua tururi de scrutin, pentru ca vorbim de nevoia de legitimare a alesului. Cu putina vointa politica poti modifica legislatia", a spus Gorghiu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.