Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu reia asaltul la Ponta: Îi solicit demisia

alina gorghiu

Copresedintele PNL Alina Gorghiu îi solicita demisia premierului Victor Ponta si subliniaza ca politicienii nu trebuie sa se substituie institutiilor care reglementeaza buna functionare a justitiei.

'Victor Ponta a trecut la nivelul superior al obsesiei pentru arestari. Când nu se lauda el însusi cu diverse încarcerari, vede comploturi ale justitiei în privinta colegilor domniei sale de partid si sustine enormitati precum cele referitoare la condamnarea lui Liviu Dragnea. În ambele cazuri, nu avem de-a face doar cu o profunda neîntelegere a modului în care functioneaza institutiile statului în democratie, ci cu o mentalitate, în general, totalitara, a PSD si a liderilor sai. A face teoria conspiratiei ca presedinte de partid si prim-ministru nu este un exercitiu care poate fi încadrat doar în categoria declaratiilor lipsite de responsabilitate ale acestuia. Este vorba despre o campanie care are ca singur scop pastrarea puterii în PSD, dupa ce mai multe organizatii i-au reprosat efortul inegal depus în discreditarea justitiei în cazul Dragnea în raport cu mobilizarea din Parlament pentru salvarea senatorului Sova', afirma Gorghiu.

Ea considera ca Ponta 'nu va avea nicio ezitare sa sacrifice România pentru interesele proprii, chiar si cu pretul declansarii unui razboi între puterile independente ale statului'.

'Pentru actualul presedinte al PSD, functiile politice sunt mai importante decât functionarea statului si asa va fi întotdeauna. Pentru prim-ministrul României, jurnalistii sunt idioti, opozitia ar trebui sa nu mai existe, dreptul la vot se poate suspenda în functie de rezultatele sondajelor de opinie, iar Parlamentul joaca doar rolul de avocat al prietenilor sai', sustine copresedintele PNL, potrivit Agerpres.

Alina Gorghiu subliniaza ca politicienii nu trebuie sa se substituie institutiilor care reglementeaza buna functionare a justitiei.

'Nu sustin ca nu exista si abuzuri în justitie, ca aceasta este perfecta, cum nu neg nici dreptul oamenilor politici la opinie, chiar si al celor lipsiti de credibilitate ca dl Victor Ponta, care nu fac altceva decât sa deturneze sensul oricarei dezbateri serioase. Pe de alta parte, cum justitia nu are dreptul de a se implica si de a interveni în actul politic, nici politicienii nu trebuie sa se substituie institutiilor care reglementeaza buna functionare a justitiei. Este un principiu simplu. Pentru toate aceste lucruri, Victor Ponta trebuie sa plece. Îi solicit demisia, fara întârziere, din fruntea Guvernului', mai spune liderul liberal.

Premierul Victor Ponta a sustinut, luni, într-o emisiune televizata, ca în PSD exista o stare de nemultumire cauzata de condamnarea lui Liviu Dragnea la un an cu suspendare în dosarul 'Referendumul', decizie a Justitiei pe care social-democratii o considera nedreapta: 'Este (tensiune în PSD - n.r.), bineînteles ca este pentru ca noi am guvernat si guvernam si la nivel central, guvernam si la nivel local. Dupa chestia asta, absolut nedreapta cu condamnarea lui Dragnea, ca am facut referendum de parca l-a facut Dragnea singur, dar l-am facut toti. Ati vazut ce patesc aia doi judecatori de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu stiu ce. Va dati seama ca judecatoarele de la Dragnea, daca cumva îl achitau, cred ca erau si arestate acum. Au dat si ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru ca nu doar noi, ci si PNL a fost cu noi la suspendare. Toti am fost, ma rog, toti cei care am luat decizia. Sigur ca e o stare de nemultumire pentru ca e o nedreptate care ni se face'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.