Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grațiela Gavrilescu: Pactul global de mediu reprezintă viitorul consolidat al acordului privind legislaţia internaţională de mediu

gratiela gavrilescu

Pactul global de mediu, unul dintre subiectele pe care le vom dezbate marţi cu miniştrii mediului din Uniunea Europeană (UE), reprezintă viitorul consolidat al acordului privind legislaţia internaţională de mediu, a declarat, marţi, la Bruxelles, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, înaintea începerii Reuniunii Consiliului de Mediu, potrivit Agerpres.

"În şedinţa Consiliului de Mediu de astăzi (marţi, 5 martie 2019 - n. r.), vom aborda teme extrem de importante privind protecţia mediului şi schimbările climatice. Este o onoare şi o mare responsabilitate pentru mine să prezidez astăzi Consiliul de Mediu alături de colegul meu, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş. Una dintre temele extrem de importante pe care le vom aborda astăzi se referă la comunicarea Comisiei - 'O planetă curată pentru noi toţi'. Obiectivul este să contribuim la discuţiile din interiorul Consiliului şi la a contura strategia pe termen lung. În acelaşi timp, în timpul prânzului, o să luăm în calcul şi dezbatem Pactul global de mediu, care reprezintă viitorul consolidat al acordului privind legislaţia internaţională de mediu", a spus Gavrilescu.

Citește și: O biserică din județul Constanța a fost scoasă la licitație. Reacția Arhiepiscopiei

Ministrul român al Mediului a punctat, totodată, că o altă temă de interes ce va fi abordată în timpul discuţiilor de la Bruxelles se referă la perturbatorii endocrini. 

"În continuare, după-amiază, vor avea loc dezbateri privind investiţiile durabile care să ducă la o economie curată. Următorul subiect care este de interes pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene, şi nu numai, sunt dezbaterile privind perturbatorii endocrini. Îmi doresc foarte mult ca dezbaterile de astăzi să fie unele extrem de pozitive şi benefice pentru un trai mai bun într-un mediu curat şi sănătos a tuturor cetăţenilor europeni şi nu numai", a menţionat Graţiela Gavrilescu. 

Ministrul român al Mediului, Graţiela Gavrilescu, prezidează, marţi, la Bruxelles, alături de ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, Reuniunea Consiliului de miniştri ai Mediului din UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.