Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grațiela Gavrilescu: 'Prevenirea şi reducerea efectelor schimbărilor climatice reprezintă o prioritate esenţială'

Grațiela Gavrilescu

Prevenirea şi reducerea efectelor schimbărilor climatice reprezintă o prioritate esenţială, atât pentru Uniunea Europeană, cât şi pentru Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, a afirmat, miercuri, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministru al Mediului, la Reuniunea Informală a Miniştrilor Transporturilor, informează Ministerul Mediului, potrivit agerpres.ro.

"Prevenirea şi reducerea efectelor schimbărilor climatice reprezintă o prioritate esenţială, atât pentru Uniunea Europeană, cât şi pentru Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene. Efortul de a atinge obiectivele pe termen lung din Acordul de la Paris va fi o provocare importantă, dar oferă şi mari oportunităţi", a declarat ministrul român al Mediului, care a prezentat Strategia Uniunii Europene pe termen lung privind schimbările climatice.

Citește și: Lovitură pentru clienții Orange! Ce se întâmplă cu rețeaua

Reuniunea Informală a Miniştrilor Transporturilor este organizată la Bucureşti de Preşedinţia României la Consiliul UE, în perioada 26-27 martie 2019.

La propunerea Preşedinţiei române, Strategia Uniunii Europene pe termen lung privind schimbările climatice va fi prezentată în toate formatele relevante ale Consiliului (Energie, Transporturi, Agricultură, ECO-FIN etc.)

Potrivit ministrului Mediului, la nivelul UE, vor fi necesare condiţii adecvate, care să permită sprijinirea tranziţiei către o societate cu emisii reduse de carbon, pentru a include o gamă largă de instrumente, inclusiv financiare, care să furnizeze stimulentele necesare pentru promovarea investiţiilor în inovaţii tehnologice necesare, precum şi finanţare sporită pentru cercetare şi dezvoltare.

Citește și: Concursul muzical internaţional Eurovision 2019 ar putea fi anulat! Care este cauza

"Îmi exprim încrederea că discuţiile care vor avea loc în continuare pe acest subiect vor contribui la conturarea unei strategii UE pe termen lung în domeniul schimbărilor climatice, în linie cu obiectivele Acordului de la Paris", a adăugat Graţiela Gavrilescu.

În ceea ce priveşte viitorul mobilităţii în Uniunea Europeană, discuţiile s-au concentrat asupra rolului digitalizării în planificarea şi gestionarea unei strategii europene pentru o mobilitate durabilă şi o mai bună coordonare a eforturilor statelor membre de reducere a emisiilor de gaze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.