Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grădinița unde copil cu spectru autist a fost mutat în altă sală la inspecție, amendată de CNCD

napocanews.ro
cncd

Grădinița din Capitală unde o educatoare a mutat un copil cu dizabilități în altă sală, în timpul unei inspecții, a fost amendată cu 1.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, iar dascălul a primit avertisment potrivit mediafax.

„Decizia unei educatoare de a muta un copil cu dizabilități la o altă grupă pe perioada inspecției reprezintă discriminare conform art. 2 și art. din 15 G. 137/2000, republicată. Educatoarea a fost sancționată cu avertisment contravențional, iar grădiniței i s-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 1.000 lei. Se recomandă educatoarei ca pe viitor să evite astfel de acțiuni”, se arată în decizia Colegiului director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminării, potrivit unui comunicat de presă.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7).

O fetiţă cu tulburări de spectru autist care frecventează Grădiniţa nr. 42 din Capitală a fost închisă, în luna februarie 2019, într-o clasă goală în timp ce în instiuţie se afla o inspecţie.

Situaţia s-a aflat după ce mătuşa unei fetiţe a postat pe pagina ei de Facebook întreaga situaţie, explicând faptul că educatoarea i-a recomandat să ţină copilul acasă. De asemenea, a fost postată şi conversaţia dintre educatoare şi mama copilului. Cadrul didactic îi spune părintelui că vor mai fi 2-3 copii, în cazul în care vor fi prezenţi, şi vor sta cu o altă educatoare. Întrebată de ce, profesoara a spus că “avem inspecţie”.

“Tamara are 5 ani, este inteligentă, ştie alfabetul, spune poezii, pictează, vorbeşte engleză, are fantezie. Nu este un copil problemă, nu este agresivă. Deci educatoarea nu trebuie să depună vreun efort în plus”, a postat pe Facebook mătuşa fetiţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.