Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GRAFIC | Record după trei luni: A cincea săptămână consecutivă de creștere a cazurilor noi de COVID-19

După a cincea săptămână consecutivă de creștere a cazurilor noi de COVID-19, România ajunge la nivelul de la mijlocul lunii mai. În săptămâna 9-15 august, cazurile noi au sărit de 2000 pentru prima dată după săptămâna 24-29 mai.

În săptămâna precedentă s-au depistat în România 2304 cazuri noi de COVID-19, față de 1578 în săptămâna precedentă și față de 285 în săptămâna cu cele mai puține cazuri anunțate (5-11 iulie).

Creșterea numărului de cazuri se face simțită și în spitale. Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 941 Dintre acestea, 121 sunt internate la ATI. Cu doar o lună înainte, pe 17 iulie, numărul total de persoane internate cu COVID-19 era de 240, dintre care doar 32 erau internate la ATI.

Conform graficului, revenirea pandemiei pare să fie una în „U”, cu o creștere exponențială, ceea ce ar putea duce în luna septembrie la peste 1000 de cazuri pe zi. Rămâne însă de văzut dacă vaccinarea și posibile ale măsuri vor avea vreun efect în evoluția curbei săptămânale.

În urmă cu o săptămână, Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, avertiza că România ar putea ajunge la peste 5000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi în luna octombrie. Acesta afirma că actuala guvernare greșește încurajând participare la evenimente de amploare, cum ar fi concertele și festivalurile.

content-image

content-image

Sursă date: Grupul de Comunicare Strategică

Grafic: stiripesurse.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.