Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grapini: PPU participă singur la parlamentare

maria_grapini1

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) a decis să participe singur la alegerile parlamentare şi îşi propune îmbunătăţirea cadrului juridic, esenţial pentru materializarea programului său politic, dedicat bunăstării creşterii calităţii vieţii şi apărării capitalului autohton, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele PPU, Maria Grapini. 

"Noi am promis alegătorilor un proiect dedicat bunăstării creşterii calităţii vieţii, apărării capitalului autohton şi poate, foarte important, un lucru care le rezolvă pe toate - îmbunătăţirea cadrului juridic. Avem o listă de legi prioritate şi nu lipseşte problema justiţiei, pentru că există o responsabilitate a magistratului. Până nu există această responsabilitate a magistratului, România va deţine locul I la CEDO cu plăţile din bugetul naţional pentru procesele pierdute", a afirmat Grapini, potrivit agerpres.ro

La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al PPU, senatorul Laurenţiu Mihai, a criticat legea electorală, susţinând că ea a fost gândită pentru a "favoriza" majoritatea parlamentară.

VIDEO - Dragnea, mesaj pentru jurnaliștii convertiți la social-democrație


"Din punct de vedere al legislaţiei legate de viaţa electorală, făcută în urmă cu un an şi ceva, majoritatea parlamentară a gândit o lege care să o favorizeze strict pe ea. (...) Aici avem o problemă clară constituţională, pentru că orice român are dreptul să fie ales sau să candideze. În momentul în care vrei să dai libertate creării unor noi partide pentru dezvoltarea unei noi clase politice cu altfel de oameni şi spui că eşti de acord să se înfiinţeze cu trei membri fondatori un nou partid, atunci mi se pare normal să îi laşi să şi candideze, nu să le pui piedici, se le impui strângeri de semnături cu 1% din fiecare circumscripţie electorală", a arătat Laurenţiu Mihai. 

Potrivit acestuia, o altă piedică clară, pusă "pentru a îngrădi acest drept constituţional", a fost şi faptul că pe acele liste la parlamentare trebuie să fie completat şi CNP-ul, el afirmând că acesta este un lucru care "încalcă grav Constituţia şi îngrădeşte dreptul românilor de a fi aleşi şi de a candida, pentru că nimeni nu este obligat să îşi dea CNP-ul, fiind un lucru foarte privat şi personal". 

"În calitate de senator şi de membru al PPU, în Parlamentul României voi efectua cele necesare pentru depunerea unei legi care să amendeze legea în vigoare, chiar dacă ştiu că nu va avea efect imediat. Un amendament prin care se va scoate acest prag de semnături", a spus Laurenţiu Mihai. 

În context, Maria Grapini a anunţat că, în situaţia în care PPU nu va atinge pragul electoral, atunci priorităţile legislative ale partidului vor fi negociate cu majoritatea parlamentară care va rezulta în urma alegerilor din decembrie. 

"În situaţia în care nu vom atinge pragul, priorităţile noastre legislative, bine definite în programul pentru români, le vom negocia şi susţine în faţa majorităţii parlamentare care va rezulta", a spus preşedintele PPU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.