Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greșeli MAJORE într-o broșură editată de Primăria Capitalei: Ilie Năstase, pe 'locul 2' mondial; alături de Eliade sau Arghezi apare și Nicolae Bacalbașa

Eco Sud SA
Ilie Nastase

Primăria Capitalei a făcut o dublă greșeală într-o broșură editată care a fost împărțită weekendul trecut la Arcul de Triumf. În cartea intitulată O sută de personalităţi bucureştene, apare că Ilie Năstase a fost de două ori numărul doi mondial, nu unu, aşa cum ştiu chiar şi străinii care ne vizitează ţara. De remarcat e că, în broşură, alături de scriitori, artişti şi inventatori apare şi actualul deputat PSD Nicolae Bacalbaşa, informează Digi24.ro.

Citește și:Raportul care confirmă dezastrul - România rămâne în rândul democraţiilor fragile din cauza corupției. Soluțiile propuse de Transparency International

Broşura au primit-o oamenii care au ajuns aici la Arcul de Triumf în weekend. În această broşură apare şi Ilie Năstase, iar informaţiile din dreptul său spun că „Este un fost jucător profesionist de tenis de câmp. A fost numărul doi mondial de două ori. Este o greşeală impardonabilă, ţinând cont că Ilie Năstase a fost primul jucător din istoria ATP-ului care a obţinut locul întâi mondial”.

Greşeala de nepermis din broşură a fost rapid sesizată de vizitatori, fie ei români sau străini.

Printre personalităţile omagiate de broşura ce are pe copertă sigla Primăriei Capitalei se numără Mircea Eliade, Tudor Arghezi, Nicolae Bălcescu, Dinu Lipatti, Henri Coandă şi... "medicul, scriitorul şi omul politic" Nicolae Bacalbaşa. Deputatul PSD a fost recent protagonistul mai multor momente controversate în Parlament.

Citește și: Liviu Pleșoianu a LUAT FOC după scandalul BNR: Mugur Isărescu, SOMAT să își dea demisia

„În calitate de medic sunt unul din cei mai vechi anestezişti din România, sunt profesor universitar. Cred că ca om politic prin ce mă remarc este prin faptul că sunt un om absolut corect de care nimeni nu a putut să lege nicio cutie de conserve de coadă”, a declarat Nicolae Bacalbașa, deputat PSD, pentru sursa citată.

Ilie Năstae a avut o reacție când a aflat de gafa reprezentanților Primăriei: „E adevărat, am fost și numărul 2 mondial, prin 1974 sau 1975. Ca să ajungi numărul 1 trebuie să treci și pe la numărul 2. Dar, am fost și numărul 1. Mai mult de atât nu se poate. Poate cei de la Primărie cred că a fi numărul 2 e maximum! Era mai nasol dacă mă prezentau invers: adică să fi fost doar numărul 2, iar ei să mă prezinte ca fost număr 1. Mai multe n-am ce să spun. Eu nu mă supăr, ei trebuie să se supere, pentru că fac astfel de greșeli”, a declarat Ilie Năstase pentru Libertatea, relatează info-sud-est.ro.

„Mă mut în Constanța. Îmi schimb «buletinul», serios! Poate și candidez la Primărie. Uite, chiar acum plec spre Constanța. Să văd cum mă primesc oamenii de acolo și o să văd ce decizie voi lua. De 10 ani, am apartament lângă hotelul Rex din Mamaia (în blocul Caelia, n.red.). Constanța ar deveni primul oraș din lume cu doi foști număr 1 mondial. Acum, am fi doi foști numărul 2”, a adăugat fostul campion la tenis de câmp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.