Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia: 70 de oficiali ai partidului neonazist trimiși în judecată

Procurorul însărcinat cu dosarul Zori Aurii, partidul neonazist grec cu 85 de membri sau simpatizanţi aflaţi de un an sub urmărire penală în Grecia, a cerut joi trimiterea în faţa instanţei a 70 dintre aceştia, printre care 18 deputaţi aleşi în 2012, a informat o sursă judiciară, citată de AFP. 

Magistratul şi-a exprimat dorinţa ca liderul partidului, Nikos Michaloliakos, arestat în urmă cu un an după asasinarea de către un militant al partidului Zori Aurii a unui cântăreţ cu simpatii de stânga, Pavlos Fyssas, să fie judecat împreună cu ceilalţi deputaţi, majoritatea în închisoare, pentru conducerea unei organizaţii criminale sau participare la o astfel de organizaţie. 

Într-un dosar de peste 700 de pagini, procurorul enumeră, potrivit agenţiei ANA, totalitatea acţiunilor criminale atribuite formaţiunii extremiste de mai mulţi ani, printre care, pe lângă asasinarea lui Fyssas, atacuri împotriva unor membri ai Partidului Comunist, împotriva unor pescari egipteni ori a unor muncitori pakistanezi în Creta. 

Magistratul descrie intensificarea actelor de violenţă ale partidului, în special după 2008, şi este de părere că un partid politic poate fi considerat drept o organizaţie criminală atunci când utilizează modul său de funcţionare şi pe membrii săi pentru a comite acte criminale. El subliniază că, în acest sens, Zori Aurii este o formaţiune perfect ierarhizată. 

De asemenea, în acest dosar sunt anchetaţi şi poliţişti. 

Un colegiu de trei judecători urmează să studieze rechizitoriul procurorului şi va stabili în termen de două luni acuzaţiile reţinute pentru a fi judecate. Potrivit mai multor surse, procesul ar urma să înceapă la începutul anului viitor.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.