Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia a lansat o platformă online pentru înregistrare în vederea vaccinării anti-COVID-19

coronavirus vaccin

Grecia a lansat luni o platformă online unde cetăţenii se pot înregistra în vederea vaccinării în contextul în care autorităţile pregătesc demararea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 pentru marele public după o primă etapă în care au fost inoculate grupurile cu prioritate maximă, potrivit Reuters, informează AGERPRES.

Citește și: S-A AFLAT: CINE e bărbatul din cauza căruia Ilie Năstase și-a BĂTUT SOȚIA

Asemenea altor ţări europene, Grecia a început luna trecută vaccinarea personalului sanitar din prima linie, precum şi a rezidenţilor vârstnici şi vulnerabili din azilurile de bătrâni după aprobarea de către Uniunea Europeană a vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

Campania de vaccinare pentru publicul larg va începe din 20 ianuarie, persoanele peste 85 de ani având prioritate.

''Campania de vaccinare a demarat, se desfăşoară constant şi începe să ia viteză'', a precizat într-o informare de presă directoarea Comitetului Naţional pentru Vaccinare, Maria Theodoridou.

Până în prezent, au fost vaccinate circa 49.661 de persoane, echivalentul a 0,46% din populaţia Greciei, iar guvernul intenţionează să imunizeze 220.000 de persoane până la sfârşitul lunii, încercând să atingă ţinta de 70% din cele 11 milioane de locuitori până în iunie.

Loturi suplimentare de vaccinuri de la Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson sunt aşteptate în lunile următoare, le-a declarat reporterilor un oficial din Ministerul Sănătăţii, Marios Themistocleous.

Lansarea de luni a platformei coincide cu decizia autorităţilor de a redeschide grădiniţele şi şcolile primare după două luni de învăţământ online, oficialii avertizând însă că situaţia va fi reevaluată în fiecare săptămână.

Săptămâna trecută, autorităţile au extins unele restricţii anti-COVID-19 până pe 18 ianuarie, inclusiv închiderea temporară a restaurantelor şi a comercianţilor care vând produse neesenţiale.

Grecia a gestionat relativ bine primul val al pandemiei, dar creşterea numărului de cazuri începând din octombrie a pus sub presiunea sistemul sanitar, afectat de un deceniu de criză financiară, autorităţile fiind nevoite să instituie un al doilea lockdown în noiembrie.

Grecia a raportat până în prezent 145.179 de cazuri de COVID-19 şi 5.302 decese asociate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.