Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia a strâns 2,5 miliarde de euro din prima emisiune de obligațiuni pe zece ani

www.eblnews.com
cutremur Grecia

Revenirea Greciei pe pieţele de obligaţiuni s-a bucurat marţi de o cerere solidă din partea investitorilor, o dovadă clară a încrederii pieţelor în relansarea economică a ţării, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

Potrivit unui comunicat remis bursei de la Atena, Grecia a strâns 2,5 miliarde euro la un randament de 3,9%, cu prilejul primei sale emisiuni de obligaţiuni pe zece ani organizată de la debutul crizei financiare în 2010. În plus, valoarea totală a ofertelor primite de la investitori a fost de 11,8 miliarde euro, de patru ori mai mare decât oferta.

Ministrul grec de Finanţe, Euclid Tsakalotos, a salutat ceea ce a numit o "emisiune reuşită de obligaţiuni care dovedeşte că Grecia a pus capăt programului de supervizare impus de instituţiile financiare şi acum are acces la pieţele financiare".

Aceasta a fost cea de-a doua emisiune de obligaţiuni demarată de Grecia după ce, în luna august 2018, ţara a pus capăt programului de asistenţă internaţională, şi prima emisiune de titluri de stat pe zece ani lansată de Grecia în ultimul deceniu. La finele lunii ianuarie, Grecia a strâns 2,5 miliarde euro din vânzarea de obligaţiuni guvernamentale pe cinci ani la un randament de 3,6%, şi atunci cererea generată fiind de patru ori mai mare decât oferta.

Vineri, agenţia de evaluare Moody's a îmbunătăţit, cu două trepte, ratingul de ţară al Greciei de la "B3" la "B1". Chiar dacă un rating "B1" este mult sub nivelul investment grade, recomandat pentru investiţii, decizia Moody's a dat un impuls încrederii investitorilor.

În total, Grecia speră să strângă în acest an de pe pieţe aproximativ nouă miliarde de euro pentru a dovedi că se poate refinanţa singură de pe pieţele internaţională, fără sprijin extern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.