Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia: Al şaptelea deputat al partidului neonazist Zori Aurii trimis în arest preventiv

zori auri



Deputatul Nikos Kouzilos, 37 de ani, este al şaptelea parlamentar al partidului Zori Aurii reţinut şi al 11-lea inculpat în cadrul anchetei în curs pentru 'constituirea şi conducerea unei organizaţii criminale', un calificativ ce desemnează, potrivit acuzării, adevărata natură a formaţiunii neonaziste.


Din cei 18 deputaţi ai partidului aleşi în iunie 2012, zece au fost deja inculpaţi sub acest cap de acuzare, dintre care şase sunt în închisoare, printre care liderul partidului, Nikos Michaloliakos. Unul dintre cei arestaţi a fost demis de partid, iar unul dintre cei lăsaţi în libertate a demisionat. În prezent, Zori Aurii mai are numai 16 deputaţi în parlamentul de la Atena.


Nikos Kouzilos este suspectat, printre altele, că a participat în luna ianuarie la atacul asupra unui centru social de la periferia Atenei.


Vineri, un alt deputat inculpat din rândul acestui partid a fost lăsat în libertate sub control judiciar încadrat de restricţii foarte severe: supraveghere din partea poliţiei 24 de ore din 24 şi permisiunea de a părăsi domiciliul numai pentru a merge la spital sau la parlament.


Aproape toţi deputaţii acestui partid şi-au pierdut imunitatea parlamentară în ultimele luni şi sunt expuşi unor viitoare anchete penale. Mai mulţi dintre aceştia, printre care soţia liderului, urmează să fie audiaţi de judecători în cursul săptămâni.


Această ofensivă a justiţiei, mult timp tolerantă faţă de actele comise de membrii formaţiunii Zori Aurii, s-a intensificat după ce anul trecut un membru al acestui partid a ucis un cântăreţ de muzică rap. Crima a avut un puternic ecou la nivel internaţional.


Ulterior, doi presupuşi militanţi ai partidului neonazist au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui tânăr pakistanez la Atena, iar altul a primit săptămâna trecută o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru că a înjunghiat un elev de liceu.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.