Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia începe vaccinarea migranţilor din taberele din Marea Egee

smartradio.ro
vaccin covid

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va începe joi şi în taberele de migranţi din insulele greceşti Lesbos, Samos şi Chios, a anunţat miercuri secretarul general pentru azil din Ministerul Migraţiilor, Manos Logothetis, relatează AFP.

"Vaccinarea, care se va realiza cu serul Johnson&Johnson, va avea loc în toate zilele de joi şi de vineri în insulele din nordul Mării Egee cu personal special trimis de la Atena", a precizat acest responsabil al Ministerului Migraţiilor, într-un interviu acordat agenţiei de presă elene ANA.

"Dar numai 15% dintre solicitanţii de azil şi-au exprimat până acum interesul de a se vaccina", a adăugat el.

"Dacă estimăm că 30% din această populaţie are mai puţin de 18 ani şi că 30% au fost deja bolnavi, drumul spre imunizarea solicitanţilor de azil prin vaccinarea tuturor celor care trebuie să se vaccineze este scurt şi vom reuşi", a mai apreciat Manos Logothetis.

Taberele din nordul Mării Egee găzduiesc aproape 9.400 de persoane, potrivit Înaltului Comisariat pentru refugiaţi al ONU, scrie Agerpres.ro.

Condiţiile de viaţă şi lipsa de igienă în aceste structuri unde migranţii trebuie să rămână cât timp solicitarea lor azil este evaluată continuă să fie criticate cu regularitate de apărătorii drepturilor omului.

De-a lungul întregii pandemii de coronavirus, în principal restricţiile de deplasare şi închiderea solicitanţilor de azil au fost denunţate de ONG-uri.

În condiţiile în care populaţia greacă a ieşit progresiv din măsurile de izolare din martie 2019, migranţii nu au beneficiat niciodată cu adevărat de aceste relaxări succesive. Ei nu sunt autorizaţi să iasă din tabere decât câte puţin, câteva ore pe săptămână, după ce au obţinut acordul conducerii taberei în care se află.

Accesul lucrătorilor umanitari în tabere şi şcolarizarea copiilor refugiaţi au devenit şi ele dificile în acest context, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.