Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia pregătește sezonul estival - Campanie de vaccinare în insule

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Locuitorii de pe insulele izolate greceşti au fost vaccinaţi anti-COVID19 în această săptămână după ce guvernul elen a extins campania de inoculare pentru a include sate foarte mici, unele cu nu mai mult de câteva zeci de locuitori, relatează vineri Reuters potrivit Agerpres.

Multe dintre insule au fost protejate datorită distanţei şi viaţa locuitorilor a continuat relativ netulburată de pandemie. Vaccinările au fost lansate înaintea lunilor de vară care vor aduce un aflux aşteptat de turişti.

"Este important pentru insula noastră, este atât simbolic, cât şi practic", a declarat Sofia Kouvalaki, înainte să fie vaccinată la un centru medical de pe insula Kastellorizo, situată în estul Mediteranei, a cărei populaţie scade la circa 200 de locuitori în timpul iernii.

"Nu am avut cazuri şi acest lucru trebuie să continue, astfel încât oamenii de aici să se simtă în siguranţă şi cei care vor veni să fie protejaţi", a mai spus ea.

Grecia a vaccinat până acum peste 208.000 de persoane şi speră că o campanie de vaccinare globală va permite întoarcerea turiştilor în vară, ajutând astfel la salvarea unei industrii turistice care reprezintă aproximativ o cincime din economia sa.

Medicul Stavros Stavropoulos a declarat că pe insula Kastellorizo aproximativ 80% dintre rezidenţi au fost vaccinaţi de echipa medicală care a ajuns pe insulă în urmă cu trei zile, persoanele de toate vârstele fiind tratate în mod egal.

"Este cu adevărat important, mai ales pentru insulele mici care nu au spitale importante unde oamenii să poată fi trataţi, ei trebuie (vaccinaţi) astfel încât să fie protejaţi atunci când sosesc turiştii", a declarat la rândul său Nikolaos Tachtzis, o asistentă medicală din Kastellorizo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.