Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gregorian Bivolaru nu i-a convins pe judecători: Magistrații i-au respins cererea

Gregorian Bivolaru

Tribunalul din Sibiu a respins vineri cererea liderului spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, prin care acesta solicitase redeschiderea procesului penal în care a fost condamnat la închisoare pentru act sexual cu un minor.

"Astăzi, 11.11.2016, Tribunalul Sibiu s-a pronunţat în legătură cu dosarul nr. 2081/85/2016, în sensul că: Respinge cererea de redeschidere a procesului penal formulată de petentul B.G. alias M.A., în contradictoriu cu intimaţii F.F.Z., F.M.M., D.M., M.A.A., L.I., petent care a fost condamnat în dosarul nr. 405/85/2005, în care s-a pronunţat sentinţa penală nr. 86/23.04.2010 a Tribunalului Sibiu, menţinută prin decizia penală nr. 5/A/14.03.2011 a Curţii de Apel Alba Iulia, definitivă prin decizia penală nr. 2107/14.06.2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie', potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Hotărârea Tribunalului Sibiu nu este definitivă, poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, competenţa soluţionării apelului revenind Curţii de Apel Alba Iulia, se mai arată în comunicat.

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, să scadă un an şi trei luni din condamnarea de şase ani de închisoare primită de liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. Tribunalul a admis o contestaţie depusă de Gregorian Bivolaru şi a dedus din condamnare perioadele în care liderul MISA a stat în arest în România, Suedia şi Franţa, precum şi perioada petrecută în penitenciar după ce a fost adus în ţară.

Gregorian Bivolaru a dorit redeschiderea procesului său penal la Sibiu, motivând că a fost judecat în lipsă. Bivolaru a cerut redeschiderea dosarului, după ce a fost achitat aici de Tribunal şi la Curtea de Apel Alba-Iulia, însă a fost condamnat în 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la şase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori.

Procurorii au susţinut la procesul de la Înalta Curte, în 2013, că, în perioada 2002 - martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarată de "profesor yoga" şi "mentor spiritual", prin abuz de autoritate şi ţinere în stare de aservire, a recrutat, cu ajutorul învinuitei Dumitru Ionela Cristina, în scopul exploatării sexuale, pe minora Mădălina Dumitru, cursantă yoga, cu care a întreţinut, în mod repetat, acte sexuale şi de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani şi alte foloase. De asemenea, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistenţă şi remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcaşi, cursantă yoga, în practicarea unor acte sexuale cu minora Mădălina Dumitru. Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în luna aprilie 2003, a întreţinut acte sexuale cu minorele Agness Arabella Mureşan şi Ilinca Simionescu, folosindu-se de calitatea sa mentor spiritual.

La 28 martie 2004, Bivolaru a încercat să părăsească în mod ilegal teritoriul României, prin Punctul de Control şi Trecere a Frontierei Nădlac (Arad), fiind îndrumat şi călăuzit de Ferenc Zsolt Farkaş. Gregorian Bivolaru a reuşit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reţinut, pe 4 aprilie 2005, de poliţia suedeză în oraşul Malmo. Ulterior, autorităţile suedeze i-au acordat azil politic.

În prezent, Gregorian Bivolaru se află în arest, în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.