Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greșeală gravă de strategie a administrației Biden. Criza ucraineană poate inflama și America Latină! (Cozmin Gușă)

Wine and Travel with www.amandabarnes.co.uk
America de Sud

Dacă știrea oferită de către "The New York Times" este reală și nu va fi infirmată oficial și credibil, acest eveniment al întâlnirii emisarilor lui Biden cu cei ai președintelui venezuelean, poate deveni scânteia unor inflamări serioase în mai multe state din America Latină, susține analistul Cozmin Gușă.

”Cunosc bine regiunea, am lucrat în Mexic în calitate de consultant și am prieteni și parteneri americani care au oferit asistență guvernelor din zonă, inclusiv celui venezuelean, atunci când acest lucru a fost posibil.

Orice joc diplomatic "la dublu" în asemenea țări, cu populații divizate puternic din punct de vedere politico-societal, a generat întotdeauna de-a lungul timpului revolte de stradă ce-au fost înăbușite greu sau au dus la schimbări sângeroase de regimuri politice.

În mod clar rușii lui Putin vor contribui la escaladarea tensiunilor în America Latină, era clar acest lucru încă de-acum două săptămâni prin comunicarea/poziționarea rusească pe linia Brazilia, Venezuela, Mexic, Cuba. Iar devoalarea acestor convorbiri neoficiale, fără infirmare rapidă și credibilă de la Washington și Caracas, ajută exact strategia rusească de exportare a crizei ucrainene în coasta adversarului lor american.”, a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.