Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grevă GENERALĂ în spitalele din toată țara

Sanitas

Sindicaliștii Federației Sanitas au intrat în grevă generală în toate spitalele din țară în data de 31 octombrie. Medicii vor asigura doar serviciile de urgență, a anunțat Marius Sepi, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Conform prim-vicepreședintelui Sanitas, Marius Sepi, nu este vorba de majorări de salarii.

Este invocată atitudinea indiferentă a guvernanților şi în același timp creșterea nivelului de nemulțumire din sistem, ca urmare a punerii în aplicare a OUG 20 şi 43/2016.

EMOȚII pentru Hillary Clinton: FBI obţine mandatul de a examina e-mailurile sale

„Avem 110 mii de membri de sindicat  cu familiile. Vorbesc de două sectoare în care sunt implicați 400 de mii de salariați. O parte din ei au fost efectiv excluși. Personalul tehnic din spitale, 23 de mii de persoane, nu au intrat în această ordonanță. Au rămas cu salariile blocate la nivelul lui 2009. De asemenea, peste 1800 de salariați din DSP-uri care sunt în subordinea Ministerului Sănătății. Peste 1500 de persoane din creșe și grădinițe. Toate sporurile au fost blocate la nivelul anului 2009. Noi suntem în anul 2016. Tot ce înseamnă asistență socială au rămas în continuare cei mai proști salariați din sectorul bugetar”, a mai spus Marius Sepi, la Antena3.

Federația SANITAS a făcut apel către toate partidele politice parlamentare să dea dovadă de maturitate şi să îşi asume repararea inechităților şi nedreptăților inacceptabile generate de cele două Ordonanțe de urgentă criticate, în cel mai scurt timp posibil, putând astfel să deblocheze activitatea în sistemul sanitar public de stat.

Consiliul Național al Sanitas a discutat joi problemele legate de salarizarea unitară cu Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, și cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, iar în urma acestor discuții reprezentanții sindicaliștilor din sănătate au apreciat că nu au rezultat soluții concrete.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.