Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grevă în sănătate!? Doar după ce se va consulta impactul creşterii salariilor asupra venitului individual

tvr.info
Solidaritatea Sanitară greva sanatate

Federaţia “Solidaritatea Sanitară” a anunţat că face în această perioadă un referendum pentru a decide dacă va fi declanşată greva în sectorul de sănătate şi a precizat că angajaţii vor lua hotărârea după ce consultă impactul creşterii salariilor asupra venitului individual, conform news.ro.

Federaţia “Solidaritatea Sanitară” a transmis sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că referendumul este în curs de desfăşurare pe platformele online ale organizaţiei.
“După finalizarea protestelor de avertisment, desfăşurate în stradă şi în curtea spitalelor, Federaţia «Solidaritatea Sanitară» din România (FSSR) desfăşoară acum un amplu referendum pe tema oportunităţii deciziei privind declanşarea grevei. Referendumul este în curs de desfăşurare pe platformele online ale organizaţiei, având ca subiecţi în special angajaţii care au semnat pentru grevă pe listele FSSR, dar şi ceilalţi angajaţii din sectorul public de sănătate. Astfel că la final toţi angajaţii sunt invitaţi să evalueze relevanţa şi impactul creşterii salariilor de bază asupra venitului salarial individual şi să decidă în privinţa declanşării grevei, respectiv participării la grevă”, au transmis reprezentanţii Federaţiei “Solidaritatea Sanitară”.
Ei au menţionat că referendumul se desfăşoară înainte de întrunirea Consiliului de Coordonare al Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”, organul colectiv abilitat să ia o astfel de decizie.
“Acest demers are caracter obligatoriu, având în vedere  că între momentul declanşării protestelor şi cel al deciziei privind greva a fost publicată OUG nr. 19/2024 privind creşterea salariilor de bază. Referendumul evaluează intenţia/dorinţa/disponibilitatea angajaţilor de a participa la grevă după aceste creşteri ale salariilor de bază. Deoarece dorim ca decizia fiecărui angajat să fie una informată (fiecare angajat să înţeleagă corect impactul creşterii salariilor de bază asupra veniturilor sale salariale), pentru desfăşurarea referendumului Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a construit şi utilizează calculatorul veniturilor salariale”, a menţionat sursa citată.
Sidicaliştii au explicat că acesta este ”un instrument inovativ de evidenţiere a chipului pe care-l are realitatea veniturilor salariale la nivelul fiecărui profesionist din sănătate, permiţând înţelegerea şi decizia informată”.
Ei au completat că acest calculator al veniturilor salariale din sănătate include şi impactul pe care-l are creşterea salariilor de bază din ultima Ordonanţă de Urgenţă (OUG nr. 19/2024) asupra veniturilor angajaţilor.
“Dată fiind dificultatea înţelegerii impactului unor prevederi legale care nu respectă normele de tehnică legislativă şi generează complexitate inutilă (şi intenţionată), generatoare de opacitate, construcţia calculatorului veniturilor salariale din sănătate s-a dovedit o condiţie obligatorie pentru referendum”, au mai anunţat sindicaliştii.
Ei au mai transmis că acest calculator al veniturilor salariale din sănătate are acum caracter public şi poate fi accesat de toţi cei interesaţi de veniturile salariale din sănătate.
Consiliul de Coordonare al Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” se întruneşte în 18 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.