Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu, reacție DURĂ: 'Trebuie să terminăm odată cu aşa-zisele sperietori, himere'

inquamphotos.com / Octav Ganea
sorin grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că susţine desecretizarea arhivelor SIPA, adăugând că trebuie să se încheie "aşa-zisele sperietori, himere pe care diverşi le au". 

"Eu susţin desecretizarea şi o spun cât se poate de direct, respectând legea. (...) Există, nu ştiu, diverse nivele de secretizare ale acelor documente aflate în arhivă, nu ştiu să vă spun amănunte. I-am cerut domnului ministru să strângă date şi dânsul susţine acest lucru, ba mai mult, eu cred că e foarte bine să ştim şi cei care, în această perioadă - şi ăsta e un lucru pe care trebuie să-l facă domnul ministru şi îl va face - (...) au avut acces la această arhivă. (...) De ce susţin acest demers? Pentru că trebuie să terminăm odată cu aşa-zisele sperietori, himere pe care diverşi le au. Şi cea mai bună modalitate este asta, respectând, aşa cum am spus, procedurile legale şi am convingerea că va respecta procedurile legale", a spus Grindeanu, joi, într-o conferinţă de presă.

Victor Ponta revine în jocul politic și face un anunț MAJOR


Premierul Grindeanu a anunţat miercuri, într-un interviu acordat AGERPRES, că îl susţine pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în ceea ce priveşte desecretizarea arhivelor SIPA, subliniind că sunt lucruri pe care "românii trebuie să le afle" în legătură cu acest subiect. 

În interviu, şeful Executivului a precizat că l-a convocat marţi la Guvern pe ministrul Justiţiei, iar una din temele discuţiei a fost SIPA. 

"Aceste lucruri se pot face respectând legile în vigoare. E cât se poate de simplu. De ce? Pentru că e important să înlăturăm orice umbră care poate plana asupra actului de justiţie din România şi, în acest caz, ştim despre ceea ce vorbim, iar (...) singurul lucru care (...) să conducă aceste instanţe e legea, nu altceva", a mai spus Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.