Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Groapa Marianelor, încă o tentativă de a-i atinge fundul aflat la peste 11 kilometri

groapa marianelor

Fiul marelui explorator oceanic Don Walsh a repetat acţiunea tatălui său de a se sufunda până pe fundul Gropii Marianelor, din vestul Oceanului Pacific, cel mai jos punct al oceanului de pe Pământ, anunță romania-actualitati.ro.

Era o vreme când se spunea că mai mulţi oameni au pus piciorul pe Lună decât s-au scufundat în cea mai adâncă zonă a oceanelor Pământului, aflată la 11.022 de metri. Această afirmaţie nu mai este valabilă astăzi.

Citește și: VIDEO! Tânăr bătut și încătușat de polițiști live pe Facebook: ‘Trebuie să purtați mască de protecție și mănuși’

Coborând în Groapa Marianelor, aflată la sud de Guam, în vestul Oceanului Pacific, Kelly Walsh a făcut ca numărul aventurierilor care au fost în acel loc remarcabil să ajungă la 12, acelaşi cu numărul oamenilor care au mers pe Lună, în programul Apollo.

Nu este surprinzător că atât de puţini au făcut această scufundare. Este nevoie de un submarin special pentru a supraveţui presiunii zdrobitoare din groapa cu o adâncime mai mare decât înălţimea vârfului Everest.

Submarinul aparţine investitorului Victor Vescovo care l-a condus pe Kelly Walsh pe fundul oceanului şi care desfăşoară o misiune de a descoperi minunile celor mai ascunse locuri din ocean, potrivit BBC, preluat de Rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.