Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupare de traficanţi de etnobotanice, destructurată de poliţiştii din Tulcea

enational.ro
DIICOT

Cinci tulceni, suspectaţi că ar fi constituit o grupare infracţională specializată în comercializarea produselor etnobotanice, au fost arestaţi, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ). Acţiunile organizate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Tulcea şi cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., în acest caz, au început de mai mult timp, ultimele percheziţii fiind efectuate la începutul acestei săptămâni în judeţele Tulcea şi Constanţa.

'În urma percheziţiilor, dintre care două în municipiul Galaţi şi nouă în municipiul Tulcea, au fost ridicate 20 de grame de substanţă pulverulentă susceptibilă a avea efecte psihoactive, 2 doze cu fragmente vegetale, plicuri autosigilante cu fragmente vegetale, 40 de grame de fragmente vegetale, 4 resturi de ţigarete confecţionate artizanal, suspecte a conţine etnobotanice sau droguri, 1.050 de lei şi un pistol cu aer comprimat, deţinut ilegal', se arată în comunicatul IPJ.

În cadrul aceluiaşi dosar, la sfârşitul lunii ianuarie, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, cu sprijinul structurii de poliţie rutieră de la Poliţia Municipiului Tulcea, a organizat o acţiune de flagrant în timpul căreia a fost identificat un bărbat care deţinea într-o autoutilitară 217 grame de fragmente vegetale, în valoare de 3.000 de lei. În urma administrării probatoriului, cinci bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar marţi, 14 martie, au fost prezentaţi judecătorilor Tribunalului Tulcea, care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar la percheziţiile efectuate în dosar au participat jandarmi şi luptători ai serviciilor pentru acţiuni speciale din Constanţa, Galaţi şi Tulcea, conform Agerpres. Acesta primul caz de identificare a unei grupări infracţionale specializate în comercializarea de etnobotanice destructurată de poliţişti de la începutul acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.