Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupări budiste extremiste sunt responsabile de atacurile asupra musulmanilor, potrivit autorităților de la Colombo

Twitter
Sri Lanka

Autorităţile dun Sri Lanka au informat miercuri că mai multe grupări budiste extremiste sunt cel mai probabil responsabile de atacurile asupra musulmanilor care au avut loc în această săptămână, acestea fiind aparent răzbunări faţă de atentatele de Paşte asupra mai multor biserici şi hoteluri de lux, relatează Reuters potrivit news.ro

Atacurile de pe 21 aprilie, revendicate de ISIS, au vizat biserici şi hoteluri şi s-au soldat cu moartea a peste 250 de persoane.

Începând de duminică, au avut loc mai multe atacuri anti-musulmane în nord-vestul ţării, mai multe moschei fiind vandalizate, cărţi sfinte arse şi mai multe magazine fiind atacate cu cocktailuri Molotov.

Autorităţile au arestat 78 de persoane în legătură cu aceste atacuri, printre care şi trei despre care se crede că sunt extremişti budişti Sinhala.

„Acestea sunt atacuri organizate asupra magazinelor şi afacerilor musulmane”, a declarat Navin Dissanayake, ministrul Industriilor, într-o conferinţă de presă.

După ce a fost întrebat cine a organizat atacurile, Dissanayake a afirmat: „Cred că aceste organizaţii conduse de Amith Weerasinghee, Dan Priyasad şi Namal Kumara”, făcând referire la cei trei extremişti budişti arestaţi marţi. Presa locală a informat miercuri că Priyasad a fost eliberat condiţionat miercuri iar Weerasinghe va rămâne arestat până pe 28 mai. Situaţia lui Kumara nu este clară.

Musulmanii reprezintă în jur de 10% din populaţia predominant budistă de 22 de milioane de locuitori din Sri Lanka.

De asemenea, miercuri armata a informat că investighează un videoclip postat pe reţelele sociale în care poate fi văzut un bărbat care poartă o uniformă a armatei care pleacă cu câteva secunde înainte ca mai multe persoane să atace o clădire a unor musulmani.

În videoclip, bărbatul stă în faţa clădirii iar apoi pleacă. Câteva secunde mai târziu, peste 20 de persoane, printre care şi tineri care poartă căşti de motociclişti, încep să arunce cu pietre în clădire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.