Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul bancar ungar OTP Bank va cumpăra o bancă din Uzbekistan

OTP Bank
OTP Bank

Grupul bancar ungar OTP Bank intenţionează să preia Ipoteka Bank (Mortgage Bank), o bancă de stat din Uzbekistan, conform unui memorandum semnat miercuri de OTP şi Guvernul de la Taşkent, informează Reuters.

Anterior, autorităţile din Uzbekistan au informat că intenţionează să vândă un pachet de 75% din acţiunile Ipoteka Bank. Însă miercuri, după semnarea acordului cu ocazia unei conferinţe organizate la Taşkent, părţile nu au oferit niciun fel de detalii cu privire la mărimea participaţiei sau preţul tranzacţiei.

Acest memorandum este "un punct de cotitură spre un viitor acord" care va fi mai detaliat, a precizat directorul general adjunct de la OTP Bank, Laszlo Wolf. "Vom cumpăra ceea ce Guvernul uzbek va vinde. Însă alte detalii nu vor fi dezvăluite încă", a spus Wolf, potrivit Agerpres.ro.

Pe piaţa din România activează OTP Bank România, o subsidiară a OTP Group, un grup care are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală şi de Est. Subsidiara din România a acumulat 16 ani de prezenţă de piaţa locală. Comunitatea de aproximativ 40 de mii de angajaţi deserveşte zilnic aproape 16,3 milioane de clienţi din 11 ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.