DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Grupul BVB a prosperat în timpul pandemiei: a înregistrat un profit net cu 10% mai mare față de 2019

BVB

Grupul BVB a înregistrat în primul semestru al anului un profit net de 4,24 milioane lei, cu 10% mai mare faţă de prima parte din 2019, în timp ce veniturile operaţionale consolidate au urcat tot cu 10%, la 19,58 milioane lei, potrivit raportului publicat joi, relatează News.ro.

"Profitul net consolidat al Grupului BVB–semestrul 1 2020, +10%, de la 3,87 milioane lei la 4,24 milioane lei, 75% fiind generat de segmentul tranzacţionare al grupului. Veniturile operaţionale consolidate ale Grupului BVB în semestrul 1 2020 au fost de 19,58 milioane lei (semestrul 1 2019: 17,74 milioane lei), +10%, +1,84 milioane lei, creştere influenţată de toate segmentele de activitate ale grupului", se menţionează în raport.

Cheltuielile operaţionale consolidate în primele şase luni din acest an au crescut cu 6%, respectiv 0,87 milioane lei, de la 15,18 milioane lei la 16,04 milioane lei în principal ca urmare a avansului cheltuielilor de personal cu 0,63 milioane lei şi a cheltuielilor cu serviciile prestate de terţi cu 0,42 milioane lei.

BVB a distribuit, începând cu 5 iunie 2020, dividendele aferente profitului net al anului 2019, în sumă de 6,56 milioane lei, reprezentând 100% din profitul net după rezerve. Dividendul brut pentru anul 2019 a fost de 0,822 lei/acţiune.

Valoarea totală a tranzacţiilor pe toate pieţele, inclusiv ofertele, a crescut în primul semestru cu 7%, de la 5,42 miliarde lei la 5,79 miliarde lei, urmare a creşterii valorii ofertelor publice secundare pe piaţa principală de acţiuni cu 0,30 miliarde lei.

"Evoluţia macroeconomică şi a pieţelor financiare în al doilea trimestru al anului 2020. Cifrele privind dinamica PIB-ului României din primul trimestru al acestui an au surprins pozitiv cu o creştere de 2,4% an pe an, chiar şi cu declanşarea crizei cauzate de Covid-19 ce a necesitat restricţionarea activităţii în Europa, semnalând faptul că România ar putea evita recesiunea tehnică anul acesta. Starea de urgenţă declanşată spre finalul primului trimestru a durat până pe 14 mai, după care măsurile de restricţionare au fost relaxate, iar economia a început să dea semne de revenire. Ca efect al acestei crize fără precedent, rata şomajului a continuat să crească ajungând la nivelul de 5,2%, iar aşteptările sunt ca aceasta să avanseze şi mai mult în perioada următoare. Inflaţia a continuat să scadă ajungând la nivelul de 2,6%, iar aşteptările sunt ca pe termen mediu aceasta să aibă un caracter moderat ca urmare a şocului provocat pe latura cererii din cauza crizei curente", se arată în raportul BVB.

Cursul de schimb euro/leu a înregistrat o creştere şi în cel de-al doilea trimestru al acestui an, fluctuând, în medie, în jurul valorii de 4,83. În ceea ce priveşte cursul dolar/leu, acesta şi-a continuat avansul, ajungând la un nivel mediu de 4,39.

"Relaxarea măsurilor de restricţie a dus totodată la o creştere a apetitului la risc a investitorilor, pieţele financiare înregistrând una din cele mai bune performanţe trimestriale din istorie. Indicele BET a crescut cu 13,5%, în mare parte în linie cu performanţa indicilor din UE. În SUA, indicele S&P 500 a avansat cu 20%, în timp ce în Marea Britanie FTSE 100 s-a apreciat cu 8,8%. Indicele german DAX a avut una din cele mai bune performanţe crescând cu 23,9% în timp ce indicele MSCI Emerging Markets s-a apreciat cu 17,3%", precizează grupul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.