Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Parlamentar al PSD a votat pentru adoptarea unei măsuri privind reducerea riscului de dezangajare a fondurilor europene

Agerpres
PSD

Grupul Parlamentar al PSD a votat miercuri, 31 octombrie, pentru adoptarea proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.43/2018 pentru adoptarea unei măsuri privind reducerea riscului de dezangajare a fondurilor europene.

Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputaților în calitate de for decizional, are ca obiect de reglementare transferul Programului operaţional „Iniţiativa pentru IMM-uri” de la Ministerul Fondurilor Europene la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în scopul evitării riscului de dezangajare a unor fonduri europene acordate la nivelul Programului Operaţional Regional (POR) în cadrul Programului operaţional „Iniţiativa pentru IMM-uri”(POIMM), prin identificarea unor soluţii de decontare a unor cheltuieli eligibile în cadrul POR.

Astfel, avându-se în vedere cererea existentă pentru tipul de instrument financiar implementat prin „Iniţiativa pentru IMM-uri”, Guvernul PSD a identificat posibilitatea creșterii cuantumului fondurilor pentru acest program prin realocarea sumei de 100 de milioane de euro prevăzuți în POR pentru implementarea unui alt tip de instrument financiar. Transferul POIIMM de la Ministerul Fondurilor Europene la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este una dintre măsurile pe care le putem lua pentru reducerea riscului dezangajării şi se are în vedere implementarea acestuia sub forma unei axe prioritare distincte în cadrul POR, iar cheltuielile deja rambursate de către Comisia Europeană pentru POIIMM vor putea fi raportate ca fiind cheltuieli realizate la nivelul POR. Totodată, proiectul prevede că odată cu transferul documentelor aferente POIIMM, vor fi preluate şi prevederile bugetare şi execuţia bugetară pe anul 2018, precum şi patrimoniul aferent domeniului predat-preluat stabilit pe baza situaţiilor financiare.

Citește și: Aida-Cristina Căruceru: 'Președintele României are obligația și datoria să lămurească această controversă'

Acest act normativ vine în sprijinul antreprenorilor români, segment care susține o parte importantă din economia națională. PSD, atât prin măsurile luate la nivelul Executivului, cât și prin deciziile Legislativului, dovedește încă o dată că dezvoltarea României din punct de vedere economic și social este o promisiune pe care o îndeplinește, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.