Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Wagner ar fi fost decimat în războiul din Ucraina - Numărul morților capătă proporții catastrofale

abc.net.au
prigojin wagner

Compania rusă de mercenari Wagner a pierdut aproape 22.000 de oameni, de la începutul războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

Potrivit unor noi date, aproape fiecare al treilea mercenar a murit pe front, iar alte 40.000 de persoane din cadrul Wagner au fost rănite. Potrivit ziarului Korespondent, datele în acest sens au fost oferite de un luptător Wagner, cunoscut drept "Marks", pe un cont de Telegram apropiat grupului de mercenari. Wagner a suferit pierderile respective de la începutul invaziei ruse în Ucrainei, în februarie 2022, până la capturarea oraşului Bahmut, în mai 2023.

Potrivit lui "Marks", care s-ar afla la conducerea unui comandament al mercenarilor, 78.000 de oameni au trecut prin Wagner de la declanşarea războiului, dintre care 49.000 erau deţinuţi eliberaţi în acest scop din penitenciarele rusești. De asemenea, "Marks" a subliniat că până la 10.000 membri Wagner se mută în Belarus, după rebeliunea organizată de liderul lor, Evgheni Prigojin, iar alți 15.000 se află în concediu. Mercenarul nu a precizat câți "wagneriţi" au acceptat oferta Ministerului rus al Apărării de a semna contracte cu armata rusă.

Ziarul Korespondent notează că pierderile raportate de Wagner sunt cu 46% mai mari decât numărul oficial al militarilor sovietici morți în toată perioada războiului din Afganistan (15.051 de persoane) și de patru ori mai mari decât pierderile irecuperabile suferite de armata rusă în primul război cecen. De asemenea, pierderile dezvăluite de comandantul Wagner sunt cele mai mari raportate în Rusia de surse oficiale și semi-oficiale. Moscova păstrează tăcerea cu privire la numărul de luptători decedaţi în război.

Ultima dată când Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunţat un număr total de ruşi uciși pe front a fost în septembrie 2022, când au fost raportaţi 5.937 de morţi. În iulie, publicaţiile online Meduza și Mediazona au publicat un studiu conform căruia, în cele 15 luni de război din Ucraina, au murit cel puţin 47.000 de militari din cadrul armatei ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.