Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guillermo del Toro îşi confirmă poziţia de favorit la Oscaruri

www.bucksandcorn.com
Guillermo del Toro

Mexicanul Guillermo del Toro a fost recompensat la Los Angeles cu distincţia principală a Sindicatului regizorilor americani (DGA) în cadrul galei DGA Awards pentru filmul său "The Shape of Water", favoritul celei de-a 90-a ediţii a Premiilor Oscar la care pelicula participă cu 13 nominalizări, relatează AFP şi Reuters, scrie AGERPRES.

Citeşte şi: Val de GREI, la DNA: Cum pot ajunge politicienii din dosarul Microsoft din nou în faţa procurorilor

Filmul, a cărui acţiune se petrece în anii '60, spune povestea unei femei de serviciu cu deficienţă de vorbire care lucrează într-un laborator guvernamental secret şi care se îndrăgosteşte de o creatură marină reptiliană ţinută captivă şi pe care decide să o elibereze în ciuda tuturor riscurilor. 

Pelicula a primit în ianuarie premiul pentru cel mai bun film la gala Sindicatului Producătorilor Americani (PGA), distincţia constituind, alături de cea oferită de DGA, un bun indicator pentru viitorul câştigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film. 

Dintre ultimii 14 laureaţi ai celor mai prestigioase premii acordate de profesioniştii de la Hollywood, 13 au primit premiul DGA, aminteşte AFP. 

Printre nominalizările la gala Oscar din 4 martie ale "The Shape of Water" se remarcă cele pentru ''cea mai bună actriţă'' (Sally Hawkins), cele mai bune roluri secundare (Richard Jenkins, Octavia Spencer), imagine, scenariu, regie şi coloană sonoră. 

Pelicula i-a adus deja lui Del Toro Leul de Aur la Veneţia, Globul de Aur pentru cel mai bun regizor şi 12 nominalizări la British Academy Film Awards, care vor fi decernate în luna februarie. 

La Oscaruri, "The Shape of Water" se va afla în competiţie în special cu "Dunkirk", dramă despre Al Doilea Război Mondial regizată de Christopher Nolan, cu opt nominalizări, şi cu "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", al lui Martin McDonagh, cu şapte nominalizări. Toate trei sunt în cursa pentru Oscarul pentru cel mai bun film, alături de "Call Me by Your Name", "Darkest Hour", "Get Out", "Lady Bird", "Phantom Thread" şi "The Post". 

În cadrul galei DGA Awards, Jordan Peele a primit premiul la categoria "cel mai bun regizor debutant" pentru filmul horror ''Get Out'' cu patru nominalizări la Oscar inclusiv pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor. 

Matthew Heineman a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun regizor de film documentar pentru ''City of Ghosts'', o peliculă britanică despre un grup de rebeli care se unesc pentru a lupta contra ISIS în Siria. 

În cadrul galei DGA de sâmbătă seară au fost acordate de asemenea premii pentru televiziune, două femei câştigând cele mai importante premii, conform Reuters. Beth McCarthy-Miller a primit distincţia pentru cea mai bună regie de comedie de televiziune pentru ''Veep'', iar Reed Morano a câştigat premiul pentru serialul dramatic de televiziune ''The Handmaid's Tale''. 

De asemenea, regizorii ''Big Little Lies'', ''Saturday Night Live'' şi cel al celei de-a 89-a ediţie a Premiilor Academiei de Film au fost recompensaţi cu premii oferite de DGA. 

Regizorul britanic Michael Apted, cunoscut pentru seria documentară ''Up'', a primit premiul pentru întreaga activitate la ceremonia prezentată de producătorul, regizorul, scenaristul şi actorul american Judd Apatow.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.