Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretul gustului unic al unui vin rar românesc care l-a cucerit și pe Papa Francisc. Vaticanul îl comandă în fiecare an

profimedia
struguri inghetati

"Vinul de gheață" este o băutură inedită produsă în România, iar gustul dulce și aromat a făcut ca această licoare să fie la mare căutare în întreaga lume.

Cu noaptea în cap și pe un ger cumplit, așa se culeg strugurii înghețați în podgoriile din Valea Târnavelor, județul Alba.

Eiswein sau "Vinul de Gheață" este un produs unic românesc, care a ajuns să fie la mare căutare în Europa și peste ocean, datorită gustului cu totul deosebit.

Acest vin este dulce și foarte aromat, având un gust pe măsura eforturilor depuse pentru obținerea lui.

Sezonul acesta, din cauza vremii blânde, producătorii s-au temut că nu vor fi îndeplinite condițiile pentru recoltare, însă gerul din ultimele zile a permis culesul strugurilor.

Este important ca strugurii să fie culeși cu noaptea în cap, pe ger, și direct zdrobiți, fiind condițiile care asigură gustul unic.

Soiul din care este produs acest vin este Traminer Roz, perfect pentru a obține un must puternic aromat.

"Recoltăm stafide îngheţate. Concentraţia de zahăr va fi deosebită. Şi concentraţia în arome. Strugurii au deja o aromă de trandafir amestecată cu aromă de caramel", a spus, pentru Observator, Ioan Marginean, director tehnic podgorie.

Vinul rar l-a cucerit şi pe Papa Francisc. În timpul vizitel la Blaj, din anul 2018, l-a savurat din potirul său. De atunci, în fiecare an, în preajma sărbătorilor pascale, Vaticanul comandă vinul de gheaţă românesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.